Ahududulu cheescake tarifi
Malzemeler
Alt taban için:
1.5 paket burçak bisküvi
5 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı şeker
Cheesecake için:
500 gr taze krem peynir
2/3 su bardağı şeker
100 gr krema
1/3 su bardağı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı un
10 gr vanilya
3 adet yumurta
120 gr beyaz çikolata
Sosu için:
170 gr ahududu
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı nişasta tepeleme
1 yemek kaşığı su
Ahududulu cheescake nasıl yapılır?
1. Bisküviyi rondodan geçirin. Tereyağını eritin. Bisküvi ve tereyağını karıştırın kelepçeli kalıba dökün bardağın altı ile düzleştirin. Kelepçeli kalıbın altını ve yanlarını folyo ile kaplayın kremayı hazırlayana kadar kelepçeli kalıp biraz buzdolabında biraz buzlukta durabilir süreyi siz ayarlayabilirsiniz.
2. Toz şeker ve labneyi yavaşça çırpın. Vanilya, nişasta, un, kremayı teker teker ekleyerek en düşük ayarda çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edip çırpın.
3. Çikolatayı benmari usulü eritin. Ahududu, 2 yemek kaşığı şeker, limon suyunu koyup tencereyi ocağa koyun. Üzerine su ve nişastayı ekleyin.
3. Kelepçeli kalıba karışımı dökün bıçak yardımıyla çok derine inmeden şekil verin. 200 derece önceden ısıtılmış olan fırında 35-40 dk pişirin. Chesecake çatlamaması için fırının en alt rafına fırın tepsisini su doldurun oda chesecake ile birlikte fırında kalsın.
4. Pişen cheescake kalıptan çıkardıktan sonra üzerine çikolata ve ahududulu sosu dökün.
Alıntı
Malzemeler
Alt taban için:
1.5 paket burçak bisküvi
5 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı şeker
Cheesecake için:
500 gr taze krem peynir
2/3 su bardağı şeker
100 gr krema
1/3 su bardağı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı un
10 gr vanilya
3 adet yumurta
120 gr beyaz çikolata
Sosu için:
170 gr ahududu
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı nişasta tepeleme
1 yemek kaşığı su
Ahududulu cheescake nasıl yapılır?
1. Bisküviyi rondodan geçirin. Tereyağını eritin. Bisküvi ve tereyağını karıştırın kelepçeli kalıba dökün bardağın altı ile düzleştirin. Kelepçeli kalıbın altını ve yanlarını folyo ile kaplayın kremayı hazırlayana kadar kelepçeli kalıp biraz buzdolabında biraz buzlukta durabilir süreyi siz ayarlayabilirsiniz.
2. Toz şeker ve labneyi yavaşça çırpın. Vanilya, nişasta, un, kremayı teker teker ekleyerek en düşük ayarda çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edip çırpın.
3. Çikolatayı benmari usulü eritin. Ahududu, 2 yemek kaşığı şeker, limon suyunu koyup tencereyi ocağa koyun. Üzerine su ve nişastayı ekleyin.
3. Kelepçeli kalıba karışımı dökün bıçak yardımıyla çok derine inmeden şekil verin. 200 derece önceden ısıtılmış olan fırında 35-40 dk pişirin. Chesecake çatlamaması için fırının en alt rafına fırın tepsisini su doldurun oda chesecake ile birlikte fırında kalsın.
4. Pişen cheescake kalıptan çıkardıktan sonra üzerine çikolata ve ahududulu sosu dökün.
Alıntı