• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

400 binden fazla genç ne eğitim alıyor ne çalışıyor

TuzLuk

Forum Üyesii
İstanbul'da her 5 gençten biri boşta

Türkiye'de gençlerin 3'te biri ne okuyor ne çalışıyor. İstanbul'da 400 binden fazla genç bu durumdayken İstanbul Ticaret Odası, bu durumun nedenlerini araştırdı.

İstanbul Ticaret Odası Stratejik Araştırmalar Merkezi, gençlerle ilgili araştırma raporu hazırladı. Ne eğitimde ne istihdamda olmayan gençlerin oranı OECD ülkelerinde yüzde 13. Bu rakam Türkiye'de yüzde 28'e kadar çıkıyor. İstanbul'da ise yüzde 18,6 oranında.

İstanbul nüfusunun 2,3 milyonu 15-24 yaş aralığında. Nüfusun yüzde 15'ini genç yaş grubu oluşturuyor. Rakamlar, kentteki yaklaşık 400 bin gencin hem okumadığı hem de çalışmadığı anlamına geliyor. Ne eğitimde ne istihdamda olmamak hiçbir resmi okulu tamamlamayan gençler arasında çok daha yaygın. Bu durumdaki her 10 gençten 7'si çalışmıyor ve eğitim almıyor.

Düşük ücretler, olumsuz çalışma koşulları, geleneksel kadın-erkek rolleri, iş için tecrübe istenmesi, sosyal hayattan izole olmak nedenler arasında yer aldı.
İTO raporuna göre, gençlerin karşılaştıkları zorlukları aşabilmeleri için sosyal destek almaları şart. Eğitim ve istihdam politikalarının da yeniden ele alınması gerekiyor. Araştırmada, bu durumun nedenleri de sıralandı. Ayrıca, mesleki ve teknik programların yetersizliği de olumsuz etkenler arasında.

Bu içeriğin kaynağı Ntv haber sitesidir.

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.