20- Mide ülserine karşı: patates, zeytinyağı, lahana, bal, havuç: Hastalığın başlangıcında mide ekşimesi olur ve ağıza sık sık ekşi bir su gelir. Karnın üst kısmına bastırılınca acıma hissedilir. Daha ileri safhalarda yemeklerden iki üç saat sonra sırta doğru yayılan şiddetli ağrılar baş gösterir. Baş dönmesi, terleme ve kusma olur.
-
Tedavi esnasında aşağıdaki hususlara kesinlikle uymak gerekir.
-
-
Patates, zeytinyağı: Beş patatesi, kabuklarını soymadan, iyice yıkayip havanda dövün, pelte haline getirin. Üzerine dört çorba kaşığı zeytinyağı koyun ve yemeklerden önce iki corba kasigi yiyin.
-
Lahana: İki avuç. dolusu lahana yaprağını iyice yıkayın, ezip suyunu cikarin ve bir kahve fincanı için. Aynı işlemi altı saat ara ile üç hafta uygulayun.
-
Lahana, patates, bal, su: Altı tane lahana yaprağını yıkayıp ince ince kıyın. Temiz bir tülbentin içine koyup sıkın ve suyunu çıkarın. Aynı işlemi patatesle de yapın. Sonra yarım kahve fincanı patates suyu ile bir tatli kasigi lahana suyunu karistirin. Üzerine bir tatlı kaşığı süzme bal ve iki çorba kaşığı sıcak suya koyun, iyice karıştırdıkdan sonra için.
-
Lahana, havuç, bal, su: Bir tatlı kaşığı lahana suyu ile bir kahve fincanı havuç suyunu karıştırın. Üzerine bir tatlı kaşığı süzme bal ve iki corba kasigi su koyup için. Bu islemi iki ay süreyle ve her öğle yemeğinden yarım saat önce uygulayın.
-
Ayrıca; pirinç suyu, nar suyu, erik suyu, ayva hoşafı, kereviz suyu da ülsere çok iyi gelir. İki saatte bir, bir bardak su icmek de çok faydalıdır.
-
-
-
Kaynak: Lokman Hekimden 101 Öğüt Gölge Adam Broşürü
-
Tedavi esnasında aşağıdaki hususlara kesinlikle uymak gerekir.
-
- İstiharat edin, üzülmemeye çalışın.
- Yemeklerinizi hergün aynı saatlerde yiyin.
- Sigara, cay , kahve ve alkolü birakin.
- Barsaklarınızın düzenli bir sekilde calismasini saglayin.
- Süt ve sütlü yiyecekler, kızarmış ekmek, sebze püreleri, haşlanmis balik ve patatesi sofranizdan eksik etmeyin.
-
Patates, zeytinyağı: Beş patatesi, kabuklarını soymadan, iyice yıkayip havanda dövün, pelte haline getirin. Üzerine dört çorba kaşığı zeytinyağı koyun ve yemeklerden önce iki corba kasigi yiyin.
-
Lahana: İki avuç. dolusu lahana yaprağını iyice yıkayın, ezip suyunu cikarin ve bir kahve fincanı için. Aynı işlemi altı saat ara ile üç hafta uygulayun.
-
Lahana, patates, bal, su: Altı tane lahana yaprağını yıkayıp ince ince kıyın. Temiz bir tülbentin içine koyup sıkın ve suyunu çıkarın. Aynı işlemi patatesle de yapın. Sonra yarım kahve fincanı patates suyu ile bir tatli kasigi lahana suyunu karistirin. Üzerine bir tatlı kaşığı süzme bal ve iki çorba kaşığı sıcak suya koyun, iyice karıştırdıkdan sonra için.
-
Lahana, havuç, bal, su: Bir tatlı kaşığı lahana suyu ile bir kahve fincanı havuç suyunu karıştırın. Üzerine bir tatlı kaşığı süzme bal ve iki corba kasigi su koyup için. Bu islemi iki ay süreyle ve her öğle yemeğinden yarım saat önce uygulayın.
-
Ayrıca; pirinç suyu, nar suyu, erik suyu, ayva hoşafı, kereviz suyu da ülsere çok iyi gelir. İki saatte bir, bir bardak su icmek de çok faydalıdır.
-
-
-
Kaynak: Lokman Hekimden 101 Öğüt Gölge Adam Broşürü