19- Gastrite karşı: süt, nane, bal, kekik, kabak, sirke, havuç, lahana
-
Gastrit midenin iç yüzeyindeki zarın iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu hastalık ilkbahar ve sonbahar aylarında daha çok artar. Mide ağrısı, bulantı veya kusma, başağrısı, başdönmesi, iştahsızlık, yorgunluk, aniden çıkan ateş ve dilde beyaz bir pas görülür.
-
Tabii ilaçlar:
-
Süt, karbonat, su: Bir cay bardagi suya bir kahve kaşığı karbonat koyup karistirin. Sonra bu karisima bir bardak kaynamis süt ilave edip için.
-
Nane ve su: Bir cay bardagi kaynar suya bir kahve kaşığı kuru nane koyun, on dakika bekletip süzün ve yemeklerden sonra için.
-
Bal, su: Bir su bardağı sıcak suya bir kahve kaşığı süzülmüş bal koyup karıştırın ve yemeklerden onbeş dakika önce için.
-
Kekik, su: Bir cay bardagi sicak suya bir kahve kasigi kekik koyun, on dakika beklettikten sonra süzün ve yemeklerden önce için.
-
Kabak, sirke: Bir kabağı dört bardak sirkede pişirip yiyin.
-
Bal, limonsuyu, su: Bir çay bardağı havuç suyu, bir çay bardağı lahana suyu ve bir çorba kaşığı süzme balı karıştırın ve bir kerede için. Aynı işlemi günde iki defa tekrarlayın.
-
Havuç, lahana, bal: Bir çay bardaği havuc suyu, bir cay bardagi lahana suyu ve bir corba kasigi süzme balı karistirin ve bir kerede için. Aynı işlemi günde iki defa tekrarlayın.
-
* Ayva kompostosu içmek, elma yemek de gastrite iyi gelir.
-
-
Kaynak: Lokman Hekimden 101 Öğüt Gölge Adam Broşürü
-
Gastrit midenin iç yüzeyindeki zarın iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu hastalık ilkbahar ve sonbahar aylarında daha çok artar. Mide ağrısı, bulantı veya kusma, başağrısı, başdönmesi, iştahsızlık, yorgunluk, aniden çıkan ateş ve dilde beyaz bir pas görülür.
-
Tabii ilaçlar:
-
Süt, karbonat, su: Bir cay bardagi suya bir kahve kaşığı karbonat koyup karistirin. Sonra bu karisima bir bardak kaynamis süt ilave edip için.
-
Nane ve su: Bir cay bardagi kaynar suya bir kahve kaşığı kuru nane koyun, on dakika bekletip süzün ve yemeklerden sonra için.
-
Bal, su: Bir su bardağı sıcak suya bir kahve kaşığı süzülmüş bal koyup karıştırın ve yemeklerden onbeş dakika önce için.
-
Kekik, su: Bir cay bardagi sicak suya bir kahve kasigi kekik koyun, on dakika beklettikten sonra süzün ve yemeklerden önce için.
-
Kabak, sirke: Bir kabağı dört bardak sirkede pişirip yiyin.
-
Bal, limonsuyu, su: Bir çay bardağı havuç suyu, bir çay bardağı lahana suyu ve bir çorba kaşığı süzme balı karıştırın ve bir kerede için. Aynı işlemi günde iki defa tekrarlayın.
-
Havuç, lahana, bal: Bir çay bardaği havuc suyu, bir cay bardagi lahana suyu ve bir corba kasigi süzme balı karistirin ve bir kerede için. Aynı işlemi günde iki defa tekrarlayın.
-
* Ayva kompostosu içmek, elma yemek de gastrite iyi gelir.
-
-
Kaynak: Lokman Hekimden 101 Öğüt Gölge Adam Broşürü