Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yemeklere tat katan baharatlar raflarda uzun süreler boyunca yerini alıyor. Ancak baharatların son kullanma tarihlerini nasıl anlayabiliriz? İşte bozulmaya yüz tutmuş baharatların verdiği bazı ipuçları.
Son zamanlarda pişmiş pirinç ve makarnanın uzun süre mutfak tezgahında bırakılması halinde tehlikeli olabileceği konuşuluyor. Her ne kadar bu konuda farklı iki kutup olsa da gerçek pirinç ve makarnanın gıda zehirlenmesine yol açabileceğine işaret ediyor. Nasıl mı?
Tatlıların daha sağlıklı olması için bal ya da pekmez kullanıyorsanız bu pişmesi gereken tatlılarınız için pek de iyi bir fikir olmayabilir. Bal ve pekmez, şekerin aksine ısıl işlem gördüğünde kanserojen olabiliyor. Detaylar haberimizde.
Usta şeflerin tavuk pişirme tekniği ortaya çıktı. Tavaya bir kaşık bu malzemeden eklediğinizde tavuklar mangalda pişmiş gibi oluyor. Deneyenler ise lezzetine henüz doyamadı.
Prof. Dr. Canan Karatay tarafından tavsiye edilen lahana turşusuyla yapılan kavurma lezzetli tarifler arasında yer alıyor. Vücuda birçok fayda sağlayan lahana, kavurma haliyle de çok sağlıklı. İşte detaylar.
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri menemendir. Herkes kendi usulüne göre hazırladığı menemeni bu şekilde doğrayıp pişirince daha lezzetli ve doyurucu oluyor. İşte harika bir menemen tarifi.
Tereyağlı pilavlar, mis gibi börekler ve tatlılar sizi cezbediyor olabilir. Ancak fiyatı da rengi gibi altından farksız tereyağ, hayvansal gıdalardan uzak durmak isteyenler için alternatifi olan bir ürün. İşte tereyağ yerine kullanabileceğiniz yağlar!
Yemek pişirmek zaman ve odaklanma gerektirdiğinden zorlu bir iştir. İdeal amaç damağa hoş gelen, tavanın dibine yapışmayan, yanmayan bir yemek hazırlamaktır. Ne yazık ki elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışsak bile hepimiz mutfak sanatlarında başarılı olamıyoruz ve bazen farkında olmadan...
Diğer kebaplardan farklı bir şekilde hazırlanan soğan kebabı, içerisindeki malzemeler, pişirme teknikleri ve eşsiz tadıyla ön plana çıkıyor. İşte mideye bayram ettiren şifalı yiyecek.
Hazırladığınız turşu zaman içerisinde yumuşayabilir veya tadında farklı değişimler meydana gelebilir. Fermente sürecinde oluşan istenmeyen değişiklikleri önleyebilirsiniz. İşte bunun için pratik bir yöntem.
Özenle hazırlanan ve pişirilen kırmızı et hem sağlıklı hem de lezzetli yemeklerden biridir. Birçok farklı yemek çeşidine ekleyerek tükettiğimiz kırmızı eti hazırlama aşamasında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar mevcut.
Hızlı ve kolayca yemek pişirmenin en iyi yollarından biri de son zamanların en popüleri airfryer kullanımı. Sağlığa faydası saymakla bitmeyen kestaneyi bir de böyle denemeye ne dersiniz? İşte deneyenlerin vazgeçemediği o tarif
Birçok farklı alternatifle tüketilen karnabaharın içindeki faydalar sağlığa oldukça faydalı. Fırında, tencerede ve daha birçok farklı hazırlama tekniğiyle tadı güzelleşen bu sebzeyi bir de bu şekilde deneyin. Altın sosla birleşen karnabaharı sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz.
Birçok çeşidi ve tarifi olan poğaçalar ülkemizin vazgeçilmez yiyeceklerinden biri. Kahvaltılarda, misafirlikte, çay saatlerinde sofraları süslüyor. Poğaça hazırlarken içine ekleyeceğiniz bu malzeme uzun süre taze kalmasını sağlıyor.