Bianca
Forum Üyesii
Romanya Donanması'nın 85 yaşındaki 3 direkli yelkenli eğitim gemisi "Nava Scoala Mircea", Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında İzmir Alsancak Limanı'na demirledi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında, Romanya Deniz Kuvvetleri’ne ait askeri eğitim gemisi "Nava Scoala Mircea", 2’si Türk 74 eğitim alan öğrencisiyle İzmir’e geldi.
Dünyada sadece aynı tipte 5 tane bulunduğu belirtilen yelkenli gemilerden biri olan "Nava Scoala Mircea", römorklar eşliğinde Alsancak Limanı’na yanaşarak demir attı. İtalya’nın Taranto Limanı’nda İzmir’e gelen tarihi yelkenli gemiyi, Romanya İzmir Başkonsolosu Mioara Stefan, konsolosluk yetkilileri ve Torbalı Belediyesi bando takımı karşıladı.
"BİRÇOK EĞİTİM ALIYORUZ"
"Nava Scoala Mircea" gemisinde eğitim alan Deniz Harp Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Okan Hazer, “Temmuz ayının başında seyre başladık. Romanya’nın açık deniz eğitim seyri var. Türkiye Deniz Harp Okulu’ndan iki kişiyi davet ettiler. Arkadaşımla birlikte uygun görüldük. Köstence’ye gittik ve burada gemiye katıldık. Daha sonra Yunanistan’ın Pire Limanı’na ardından İtalya’nın Taranto Limanı’na gittik ve şimdi İzmir’deyiz. İzmir’den tekrar Köstence’ye dönüp İstanbul’a döneceğiz. Eğitim dönemi güzel ve eğlenceli geçiyor. Geminin direklerine tırmanıyoruz, yelken açıyoruz. Denize adam düştü eğitimleri, yangın eğitimleri gibi birçok eğitim alıyoruz.
İlk başta tanımadığımız insanların arasında geldiğimiz için İngilizce konuşarak, İngilizcemiz gelişiyor. Yeni arkadaşlar edindik. Burada sadece Rumen öğrenciler yok. Almanya’dan iki arkadaşımız vardı, onlar İtalya’da ayrıldı. İtalya, Polonya, İspanya ve Litvanya’dan arkadaşlar var. O nedenle çok güzel bir deneyim oluyor” dedi.
Bu içeriğin kaynağı Ntv haber sitesidir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.