Eryk
Forum Üyesii
- Katılım
- 25 Ara 2022
- Mesajlar
- 814
- Puanları
- 16
İşte size hangi ürünlerin tekrar yetiştirilebileceklerini ve bunun nasıl yapıldığını gösteren detaylı, pratik ve kolay bir liste...
İşte size hangi ürünlerin tekrar yetiştirilebileceklerini ve bunun nasıl yapıldığını gösteren detaylı, pratik ve kolay bir liste...
Kulağa çok karmaşık geliyor olabilir; ancak emin olun ki öyle değil. Çöpe gidecek yiyecek artıklarından kendi sebzelerinizi yetiştirmek sadece biraz çaba göstermeyi gerektiriyor. İşte size hangi ürünlerin tekrar yetiştirilebileceklerini ve bunun nasıl yapıldığını gösteren detaylı, pratik ve kolay bir liste:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
1. Taze soğan
Söz konusu taze soğanları tekrar büyütmek olduğunda, süreç yalnızca kökü bir bardak suyun içine koymak ve güneş ışığında bekletmekten ibaret. Yapmanız gereken tek şey suyu birkaç günde bir değiştirmek.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
2. Kereviz
İstediğiniz kadar kerevizi kullanın; ancak kökün dip kısmına dokunmayın. Bu beyaz kısmı bir bardak suyun içerisine koyun ve kerevizin yeniden büyümesini izleyin. Bir hafta içerisinde toprağa ekilmek için hazır olacaktır. Ve birkaç hafta içerisinde mutfağınızda kullanmak üzere taptaze kereviz toplayacaksınız.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
3. Marul
Marulun dip kısmını sakın atmayın! Bundan kereviz için kullandığınız yöntemle marul yetiştirmekte faydalanın. Ve bir daha asla marul satın almayın!
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
4. Zencefil
Kalan son zencefil parçasının buzdolabınızda pörsümesine izin vermektense zencefili toprağa ekmeyi deneyin. Siz daha ne olduğunu anlayamadan zencefil filizlenmeye başlayacak. Dikkat etmeniz gereken tek şey zencefili ışığın filtrelendiği bir yere ekmek.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
5. Patates & Tatlı patates
Patatesleriniz dolapta kök vermeye başladığında patatesleri yaklaşık 2.5 cm'lik parçalara bölün ve her parçada bir-iki kök kaldığından emin olun. Kesik patates parçalarını iki gün boyunca bekleterek kurumalarını ve katılaşmalarını sağlayın. Bunları sonrasında 15 cm. derinliğindeki toprağa gömün ve büyümelerini izleyin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
6. Sarımsak
Yalnızca bir diş sarımsaktan bütün bir bitki elde edebilirsiniz. Bir diş sarımsağı kökü altta kalacak şekilde toprağa gömün. Filizler görünmeye başladığında bunları keserek bitkinin sarımsaklara odaklanmasını sağlayın.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
7. Soğan
Soğanların köklerini saklar ve ekerseniz eğer, bir daha asla soğan almak zorunda kalmazsınız. Yapmanız gereken tek şey tamamen güneşli bir bölgede soğanları yarılarına kadar toprağa gömmek.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
8. Mantar
Mantarları yeniden yetiştirmek biraz daha çetrefillidir; ancak imkânsız değildir. Mantarları saplarından ayırın, bu sapları zengin içerikli toprakla dolu bir saksı içerisine yalnızca üstleri açık kalacak şekilde ekin. Saksıyı gün içerisinde filtrelenmiş ışığa, gece ise serin bir sıcaklığa maruz bırakın.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
9. Ananas
Ananas yetiştirmek uzun vadede sonuç veren bir yatırımdır - iki-üç yıldan önce meyve vermez. Yine de denemek istiyorsanız eğer, üstteki yeşil kısmı meyveden ayırın ve yeşillikte hiç meyve kalmadığından emin olun. Alt yapraklardan birazını alın ve güneşli bir bölgeye dikin. İlk hafta her gün, sonrasında haftada bir sulayın. Birkaç ay içerisinde büyümeye başlayacak ve iki üç yıl içerisinde meyve verecektir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.