• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez lezzetleri: Hindi ve Tavuk eti

Delikara

Forum Üyesii
Katılım
4 Kas 2022
Mesajlar
659
Puanları
16
Konum
Yorumlar için
Cinsiyet
Erkek
Yeni bir yılı karşıladığımız akşam güzel bir sofraya oturmak fazladan bir hediye almak gibidir. Yazımızda sizlere hem çekirdek aileniz için hem de kalabalık sofralarda sevdiklerinizle bir araya gelmek için üç farklı hindi ve tavuk tarifimiz var. Ayrıca etinizi yumuşak, sulu ve nar gibi kızarmış şekilde pişirmenizi sağlayacak birkaç kolay maddeden oluşan püf noktalarını sizin için derledik.

Yumuşak sulu ve nar gibi kızarmış hindi ve tavuk eti pişirmenin püf noktaları:


  • Tavuk veya hindi etinize marinasyon işlemi uygulayarak buzdolabında en az 2 saat mümkünse 1 gece kalması yemeğinizin lezzetini artıracaktır.


  • Fırınınızın pişirmeyi planladığınız etinizi sığdıracak kadar büyük olduğundan emin olun, etinizin iyi pişmesi için çevresinde hava sirkülasyonu için yeterli boşluk bırakın.


  • Etinizi pişirmek için en ideal sıcaklık 160-170 derecedir. Pişirme poşeti kullanıyorsanız poşetinize delikler açıp sıcaklığı 180 dereceye çıkarabilirsiniz.


  • Etinizin her tarafının piştiğini anlamanızın en kolay yolu et termometresine sahip olmanızdır. Etin piştiğini anlamak için iç sıcaklığının 75 °C'ye ulaşması gerekir.


  • İçi doldurularak pişirilen hindi veya tavuğun iç harcı da ısıyı emdiği için pişirmesi süresi daha uzun sürer.


  • Fırından çıktıktan sonra etinizi servis etmeden 15 dakika bekleterek dinlendirmeniz yemeğinizin lezzetini artıracaktır.



Kendisi küçük, lezzeti büyük

Pratik bir tarifle “Taze Otlu Yarım Hindi”

Malzemeler



  • Yarım hindi


  • Oda sıcaklığında 3 kaşık tereyağı


  • 2 yemek kaşığı doğranmış taze biberiye


  • 2 yemek kaşığı doğranmış taze kekik


  • 2 yemek kaşığı doğranmış taze adaçayı


  • 1 limon kabuğu rendesi


  • 1 büyük diş kıyılmış sarımsak


  • Tuz ve karabiber



Yapılışı


  • Hindi dışında tüm malzemeleri bir kaseye ekleyin ve iyice karıştırın.


  • Taze otları kuru otlarla değiştirmek isterseniz, bir yemek kaşığı taze ot yerine bir çay kaşığı kuru ot kullanabilirsiniz.


  • Hindi etinizin dışını kağıt havluyla kurulayın.


  • Tereyağı karışımının yarısını derinin altına kalanı ise derinin üzerine uygulayın.


  • Etinizi bu şekilde buzdolabında en az 2 saat dinlendirin


  • Yüksek kenarlı bir fırın tepsisinde hindinizi 170 derecede yaklaşık 1,5 saat pişirin.


  • Hindinizi 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Mutlu Yıllar



Kalabalık sofralar için mükemmel seçim

“Muskat ve Ballı Tüm Hindi”

Malzemeler:



  • Bütün Hindi


  • Oda sıcaklığında 5-6 kaşık tereyağı


  • 4 yemek kaşığı bal


  • 1 tatlı kaşığı muskat


  • 1 adet kuru soğan


  • 1 adet patates


  • 1 adet havuç


  • 1 adet kereviz


  • 1 adet defneyaprağı


  • Tuz, karabiber

Yapılışı:


  • Bütün hindinizin dışını kağıt havlu yardımıyla kurulayın.


  • Sosu için tereyağı, bal, tuz, karabiber ve muskatı alıp karıştırın.


  • Tereyağı karışımının yarısını hindinin derisinin altına kalanı ise üzerine sürün.


  • Hindiyi bu şekilde buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.


  • Patates, havuç, kereviz, soğanı irice doğrayın, defneyaprağı ile birlikte hindinin göğüs boşluğuna yerleştirin ve bacaklarını fırın ipi yardımıyla bağlayın.


  • Hindinizi pişirme poşetiniz varsa içine yerleştirin ve ağzını kapatıp, poşet üzerine iğne veya kürdan yardımıyla delikler açın.


  • Hindinizi önceden ısıtılmış 170 derece fırında 2-2, 5 saat pişmeye bırakın.


  • Hindinizi 15 dakika dinlendirdikten sonra servi edebilirsiniz. Mutlu Yıllar

Yılbaşı sofrasının diğer kahramanı

“Kimyon Tohumlu Sebzeler Eşliğinde Tüm Tavuk”

Malzemeler:



  • 1 Tüm Tavuk (Roaster)


  • 2 adet limon


  • 1 baş sarımsak


  • 2 adet orta boy soğan


  • 5 yemek kaşığı tereyağı


  • 2 çorba kaşığı kimyon tohumu


  • 2 çorba kaşığı kekik


  • 500 gr orta boy havuç


  • 500 gr pırasa


  • 500 gr küçük boy pancar


  • 100 gr bal


  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi


  • Tuz

Yapılışı:


  • Limonların bir tanesinin suyunu sıkın. Limon suyu ve tuz ile tüm tavuğunuzu iyice ovun. Kalan limonu elma dilimi şeklinde kesin.


  • Tavuğunuzun göğüs içine, baş sarımsağınızı ayırmadan yatay olarak ikiye bölün, soğanı da aynı şekilde ikiye bölün ve limon dilimleri ile yerleştirin.


  • Tüm tavuğunuzu kenarlarında boşluk kalacak büyüklükte bir fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 50-60 dakika pişirin.


  • Havuçları parmak ebadında, ince seçtiğiniz pırasaları yarım parmak ebadında, pancarı istediğiniz şekilde kesin.


  • Tereyağını bir tencerede eritin, kimyon tohumu, kekik ve sebzeleri ekleyin. Orta ateşte ve karıştırarak 1-2 dakika kavurduktan sonra üzerine bal ve elma sirkesini gezdirin. Orta ateşte ve ara ara karıştırarak sebzeleri yaklaşık 20-25 dakika pişirin.


  • Tüm tavuğunuzu fırından çıkarıp, 15 dakika. dinlendirin ve kimyon tohumlu sebzelerle birlikte servis yapın. Mutlu Yıllar

Bu içeriğin kaynağı Muhalif haber sitesidir.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.