• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Yemek yerine zehir yemeyin! Yanlış ısıtıldığında ishal ve kusmaya neden olabiliyor

Yazar

Forum Üyesi
Katılım
28 Ağu 2022
Mesajlar
4,025
Puanları
38
Konum
istanbul
Cinsiyet
Erkek

Tereyağlı tane tane pirinç akşam sofralarının vazgeçilmezleri arasında. Tavuk, kırmızı et, nohut kuru fasulye gibi yemeklerin yanında tercih edilen pilav fazla yapıldığında ertesi günü kalıyor. Ancak pilavı tekrar ısıtıp yemeden önce dikkat edilmesi gerekiyor.

The Sun’da yer alan içeriğe göre, pilav, tavuk gibi, dikkatli olduğunuz ve iyice ısıttığınız sürece yeniden ısıtarak yenilebilir. Ancak bundan önce dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.

Bakteri üremesini önlemek için pirinci mümkün olduğunca çabuk soğutmak en iyisidir.

Doğada yaygın olarak bulunan bakterilerden olan Bacillus cereus adlı bakteri pişmemiş pirinçte bulunabilir. Bu durum pişirme sürecinde her zaman ölmediği için hastalığa hatta zehirlenmelere neden olabiliyor.



'En kısa sürede soğutun'

Bakteri üremesini engellemek için pirinç pilavınızın mümkün olan en kısa sürede soğutulduğundan emin olun ve buzdolabında sadece pişirildikten sonra dört güne kadar saklayın.

Pirinci bir saatten fazla soğumaya bırakmayın, aksi takdirde yeniden ısıtırken muhtemelen gıda zehirlenmesi yaşayabilirsiniz. Oda sıcaklığında bırakılırsa, Bacillus cereus'un çoğalmasına ve toksin üretebilecek bakterilere dönüşmesine neden olur.

Pirinç pilavı doğru şekilde nasıl ısıtılır?

Çoğu insan pirinç pilavını hızlı şekilde yeniden ısıtmak için mikrodalgaya yöneliyor. Ancak mikrodalgaya atılan pirinç pilavının içi bazen soğuk kalabiliyor. Bu durumda bakteriler yaşamaya devam ediyor. Bu sebeple pirinç pilavını ısıtmanın en doğru yolu tencerede karıştırmak.

Öncelikle bir bardak pirinç başına bir çorba kaşığı suyu pilav tencerenize ekleyin. Pirinç topaklarını ayırın ve kısık ateşte 3 ila 5 dakika arasında ısıtın. Pirinç pilavınızın eşit şekilde tamamen ısındığından emin olun.

DİPNOT: Yemekleri bir defadan fazla ısıtmamak gerekir. Bozulma ve bakteri üretme riski yüksek olan yiyecekler zehirlenmelere neden olabilir.

Fit olayım derken sağlığınızdan olmayın! Diyetteyken yapılan bu hatalar riski artırıyor
Yalnız kurtlar gibi yaşamayı sevenler bir daha düşünsün! Yüzde 14 riski artırıyor
Canan Karatay, 10 yaş gençleştiren ele avuca sığmayan o besini açıkladı.. Herkes ters köşe
 

Anton

Forum Üyesi
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
1,026
Puanları
36
İlginiz ve paylaşımınız için teşekkürler.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.