• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Yalancı Baklava Tarifi

SiyahLi

Süper Moderatör
Bayan Üye
Katılım
24 Ağu 2022
Mesajlar
4,523
Puanları
38
Konum
Forumzar
Cinsiyet
Kadın
Yalancı Baklava Tarifi


Yalancı Baklava Tarifi



MALZEMELER

● 1 su bardağı süt

● 1 su bardağı sıvı yağ

● 1 su bardağı buğday veya mısır nişastası

● 3 su bardağı un

● 1 yumurta

● 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

● 1 su bardağı ceviz

● 1 paket kabartma tozu

● 1 tutam tuz

● Üzerine serpmek için toz Antep fıstığı

ŞERBET İÇİN:

● 3,5 su bardağı şeker

● 4 su bardağı su

● Çeyrek limonun suyu

HAZIRLANIŞI

● Tatlıyı yapmaya öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayın. Uygun büyüklükteki bir tencereye şeker ve suyu koyun. İkisini iyice karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Orta ateşe ayarlanmış ocakta kaynamaya bırakın.

● Şerbet kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. 10 dakika daha kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Sonra içine çeyrek limonun suyunu da ekleyin. Beş dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve şerbeti soğumaya bırakın.

● Hamur yoğurma kabına yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu alarak malzemeleri tel çırpıcı ile iyice çırpın.

● Buğday nişastası, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamında olmalı. Bu nedenle unu yavaş yavaş ekleyerek kontrollü şekilde yoğurmalısınız.

● Hamur kıvamını aldıktan sonra kıyılmış bir su bardağı cevizi kaba ilave edin ve hamuru tekrar yoğurun.

● Hazırladığınız hamuru sıvı yağ ile yağladığınız yuvarlak bir cam tepsiye elinizle bastırarak yayın. Mümkün olduğunca düzün bir şekilde yaymaya özen gösterin.

● Tepsiye yaydığınız hamuru baklava dilimi şeklinde kesin. Bunun için öncelikle hamuru dört eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı üçgenlere ayıracak şekilde kesin. Bu kesim zor geliyorsa hamuru paralel şeritler hâlinde de kesebilirsiniz.

● Baklava hamurunu önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika kontrol ederek pişirin.

● Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra beş dakika kadar baklava hamurunun ilk sıcaklığının çıkması için bekleyin.

● Soğumuş şerbeti baklavanın üzerine gezdirerek dökün. Bu sırada şerbetin soğuk, hamurun ise ilk sıcaklığının geçmiş olmasına dikkat edin.

● Şerbetini döktüğünüz baklavayı birkaç saat dinlenmeye bırakın.

● Birkaç saat sonra baklavanın üzerini Antep fıstığı ile süsleyin.


Alıntı
 

SiyahLi

Süper Moderatör
Bayan Üye
Katılım
24 Ağu 2022
Mesajlar
4,523
Puanları
38
Konum
Forumzar
Cinsiyet
Kadın
Paylaşım için teşekkürler.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.