Sosyal medyada en sık gördüğümüz yiyecek trendlerinden biri de üzüm dondurma. Peki nasıl yapılır?
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
Evde dondurma yapmak fazlasıyla zahmetli olabiliyor. Dışarıdan aldığımız dondurmalar ise katkı maddeleri nedeniyle alınacaklar listemizden çoktan çıkmıştı. İşte hem zahmetsiz hemde katkı maddesi olmadan dondurma ihtiyacınızı giderecek bir tarif: Dondurulmuş üzüm.
Donmuş üzüm için malzemeler:
- Derdin bir kase dolusu üzüm (İstediğiniz cinsten olabilir - çekirdeksiz olması daha rahat yenmesi açısından tercih sebebi olabilir)
- Yarım limon
Dondurulmuş üzüm yapılışı:
- 1 yemek kaşığı toz şekeri
- Üzümleri saplarından ayırarak tane haline getirin.
- Yıkayın ve iyice kurulayın.
- Yarım limonu sıkın ve üzerine 1 yemek kaşığı toz şekerini serpip buzluğunuza yerleştirin.
Bu tarife ek olarak siz dondurulmuş üzümünüze farklı lezzetler de katabilirsiniz. Üzüme chia tohumu serpip bu şekilde de dondurabilirsiniz. Damak tadınıza ve hayal gücünüze göre tarifleri farklılaştırabilirsiniz.
- En geç 2 saat içinde dondurulmuş üzümleriniz hazır!