ForumZAR.COM | Forum Sitesi

Forumzar.COM Türkiye`nin en güncel ve kaliteli genel forum sitesi`dir.
ForumZAR'a katılım zahmetsiz ve ücretsizdir!

  • “Ne garip değil mi? Sevdiğimiz insanın her yalanında bir doğru, sevmediğimiz insanın her doğrusunda bir yalan ararız..”
  • “Biri ölür üzülmezsiniz; sonra sandalyeye asılı hırkasını görürsünüz. O hırkanın duruşu kalbinize oturur..”
  • "En gülünç olanı da insanların sizi eskisi gibi kullanamadığında değiştiğinizi söylemeleri.."
  • "Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin. Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin."
  • Asla başka insanlar üzülmesin diye kendini üzme. Sen kaldırabiliyorsan onlar da kaldırabilir.

Tuzlu yemeği kurtarmanın püf noktası!

Daisy

Forum Üyesi
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
1,168
Tepkime puanı
0
Puanları
36


Yemek yaparken tuzunu kaçırdıysanız endişelenmeyin! Tuzlu yemeği kurtarmanın püf noktası var! Bu yöntemler hayat kurtarır. Sakın çöpe dökmeyin...Peki çok tuzlu yemeğin tuzu nasıl alınır?


Lezzetli yemeklerin tuzu kaçınca üzen sonuçlar ortaya çıkar. Bazen yenilmeyecek kadar tuzlu olur. Böyle durumlarda yemeği dökmek yerine fazla tuzunu alacağınız yöntemleri deneyin. Bu yöntemlerle hem israftan korunacaksınız hem de bir daha yemek yapmak zorunda kalmayacaksınız.

ÇOK TUZLU YEMEK NASIL KURTARILIR?



HAFİF TUZLU İSE: ŞEKER EKLEYİN

Yemeğiniz hafif tuzluysa, içine 1-2 adet kesme şeker eklemek işe yarar. Şeker, tuzun keskin tadını dengeleyerek lezzeti yumuşatır.

ORTA DERECEDE TUZLU İSE: PATATES KULLANIN

Orta derecede tuzlu bir yemeğin tuzunu düzeltmek için patatesi dörde bölüp yemeğinizle birlikte kaynatın. Patates, fazla tuzu emer ve yemeğinize lezzet katar. Daha sonra patatesi çıkararak servis yapabilirsiniz.

FAZLA TUZLU İSE: PATATES VE KIZARMIŞ EKMEK KULLANIN

Eğer yemeğiniz fazla tuzluysa, yemeğe hem patates koyun hem de suyun bir kısmını kızarmış ekmekle dışarı alın. Patates fazla tuzu emerken, kızarmış ekmek de lezzetin dengelenmesine yardımcı olur.





 
Üst Alt