• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Tüketiciler sağlıklı gıda talep ediyor

omeralt

Forum Üyesi

Tüketiciler, 50 yıl önceye göre daha bilinçli, ürünün son kullanım tarihine, içeriğine bakıp etiketi ayrıntılarıyla inceliyor; güvenilir, anlaşılır, sağlıklı gıda talep ediyorlar. Bu nedenle tüketici etiketi okuduğu zaman anlayabilsin diye dünyada ve Türkiye’deki global firmalarda temiz etiket trendi yaygınlaşıyor. Bu gelişmeler ışığında gıda sektörünün tüketiciye ulaşma serüveni, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü ve Karma Grup ile gerçekleştirilecek Kalite ve Ürün Deneyimi Semineri’nde masaya yatırılacak.

İTÜ SDKM Konferans Salonu’nda 28-29 Kasım tarihleri arasında yapılacak seminerde gıda tasarımı ve tüketici kalite algısının her aşaması, üretim ve kalite yöneticileri tarafından üretimin içinden gelen uzmanlarca aktarılacak.

Tüketicilerin satın alma kararlarının ülkelere ve hatta aynı ülkede coğrafi bölgelere göre farklılık gösterdiğini belirten İstanbul Okan Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Tuğba Özdal, farklı bir ülkede ilk defa raflara çıkacak ürün için mutlaka öncesinde duyusal analiz ve tüketici tercih testlerinin yapılması gerektiğine işaret ediyor. Özdal, bu sayede ürünlerin raftaki başarısının önceden test edilebileceği ve sonuçlara göre gerekli ürün geliştirmelerinin yapılabileceğini kaydediyor. Ürün deneyiminin tüketicinin gıda hakkında çevresinden aldığı bilgilerle başladığını belirten İTÜ Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi, Karma Grup Kalite ve Ürün Deneyimi Semineri Eğitim İçerik Koordinasyon Kurulu’ndan Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven de “Ürünün raftaki duruşu tüketiciye ürünü satın alma konusunda birincil kararını verdirir. Değerlendirme aşaması ambalajını açtığı anda başlar. Ambalajdan sonra ürünün görünüm, koku, tat ve doku gibi duyusal özellikleri değerlendirilir” diyor.

SiyahLi

Süper Moderatör
Bayan Üye
Paylaşım için teşekkürler.

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.