Tencerede Sufle Tarifi
MALZEMELER
● 1 adet yumurta
● 1 çay bardağı süt
● 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
● 1 çay bardağı toz şeker
● 80 gram bitter çikolata
● 1 paket vanilya
● 1 paket kabartma tozu
● 2 çorba kaşığı kakao
● 1 su bardağı un
● Yarım çay bardağı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
● Geniş bir karıştırma kabının içerisine oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları kırın.
● Yumurtaların üzerine toz şekeri aktarın. Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla köpük köpük olana dek çırpın.
● Kıvam alan harcın üzerine ilk olarak ayçiçeği yağı ve sütü ekleyip mikserinizi düşük devirde çalıştırmaya devam edin.
● Ardından eleyerek kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip spatula yardımıyla harcın havasını söndürmeden dikkatli bir şekilde karıştırın.
● Kek kalıbı yerine kullanacağınız kahve fincanlarının içlerini çok hafif bir şekilde yağlayın.
● Hazırladığınız sufle harcını fincanlarda bir parmak boşluk kalacak şekilde dağıtın. Bu aşamada daha dikkatli bir paylaşım yapmak için hamur dağıtıcı kullanmanız oldukça önemli.
● Sufle harcını paylaştırdığınız fincanların ortasına ufak ufak dilimlere ayırdığınız bitter çikolataları yerleştirin. Her bir fincana eşit oranda bitter çikolata koymaya özen gösterin.
● Geniş tabanlı bir pilav tenceresinin içerisine 3 parmak yüksekliğinde su koyun.
● Tencerenin kapağını kapatıp suyu kaynamaya bırakın.
● Su kaynayıp fokurdamaya başladığında sufle harcı dolu fincanlarınızı dikkatli bir şekilde yerleştirin. Bu noktada suyun fincanların yalnızca yarısına kadar geldiğinden emin olun. Ayrıca fincanların içerisine su kaçmaması gerektiğini unutmayın.
● Tencerenin kapağını kapatın ve ocağı orta ateşe alın.
● Pişme süresini 10 dakika olacak şekilde ayarlayın.
● Süre sonunda fincanları dikkatli bir şekilde çıkarın.
● Üzerine pudra şekeri serpiştirip sıcak sıcak servis edin.
Alıntı
MALZEMELER
● 1 adet yumurta
● 1 çay bardağı süt
● 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
● 1 çay bardağı toz şeker
● 80 gram bitter çikolata
● 1 paket vanilya
● 1 paket kabartma tozu
● 2 çorba kaşığı kakao
● 1 su bardağı un
● Yarım çay bardağı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
● Geniş bir karıştırma kabının içerisine oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları kırın.
● Yumurtaların üzerine toz şekeri aktarın. Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla köpük köpük olana dek çırpın.
● Kıvam alan harcın üzerine ilk olarak ayçiçeği yağı ve sütü ekleyip mikserinizi düşük devirde çalıştırmaya devam edin.
● Ardından eleyerek kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip spatula yardımıyla harcın havasını söndürmeden dikkatli bir şekilde karıştırın.
● Kek kalıbı yerine kullanacağınız kahve fincanlarının içlerini çok hafif bir şekilde yağlayın.
● Hazırladığınız sufle harcını fincanlarda bir parmak boşluk kalacak şekilde dağıtın. Bu aşamada daha dikkatli bir paylaşım yapmak için hamur dağıtıcı kullanmanız oldukça önemli.
● Sufle harcını paylaştırdığınız fincanların ortasına ufak ufak dilimlere ayırdığınız bitter çikolataları yerleştirin. Her bir fincana eşit oranda bitter çikolata koymaya özen gösterin.
● Geniş tabanlı bir pilav tenceresinin içerisine 3 parmak yüksekliğinde su koyun.
● Tencerenin kapağını kapatıp suyu kaynamaya bırakın.
● Su kaynayıp fokurdamaya başladığında sufle harcı dolu fincanlarınızı dikkatli bir şekilde yerleştirin. Bu noktada suyun fincanların yalnızca yarısına kadar geldiğinden emin olun. Ayrıca fincanların içerisine su kaçmaması gerektiğini unutmayın.
● Tencerenin kapağını kapatın ve ocağı orta ateşe alın.
● Pişme süresini 10 dakika olacak şekilde ayarlayın.
● Süre sonunda fincanları dikkatli bir şekilde çıkarın.
● Üzerine pudra şekeri serpiştirip sıcak sıcak servis edin.
Alıntı