• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Tavuk eti üretimi şubatta yıllık bazda yüzde 2,1 azaldı

Emre ESMER

Moderatör
Tavuk eti üretimi şubatta yıllık bazda yüzde 2,1 azaldı

Türkiye genelinde tavuk eti üretimi, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,1 azalarak 176 bin 236 tona düşerken, tavuk yumurtası üretimi yüzde 3,7 yükselişle 1 milyar 613 milyon 722 bin adede çıktı.

Türkiye İstatistik Kurumu, şubat ayına ilişkin kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini açıkladı. Buna göre, şubatta 176 bin 236 ton tavuk eti üretimi gerçekleştirildi. Üretim, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 2,1, aylık bazda da yüzde 8,1 azaldı. Tavuk yumurtası üretimi, şubatta aylık bazda yüzde 6,6 azalırken, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,7 arttı. Bu dönemde 1 milyar 613 milyon 722 bin adet tavuk yumurtası üretildi.
 Şubatta kesilen tavuk sayısı yıllık yüzde 5,7 azalarak, 96 milyon 541 bin adet olarak kayıtlara geçti. Hindi eti üretimi aynı dönemde yüzde 3,3 azaldı ve üretim miktarı 3 bin 524 ton oldu. Öte yandan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerden sağlıklı veri ve bilgi elde edilememesi nedeniyle istatistik üretim süreçlerinde geçici uygulamalara gidildi.

Bu içeriğin kaynağı Ntv haber sitesidir.

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.