• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Süt yerine bunu koyduğunuzda kekin kabarması asla durmuyor: Puf puf keklerin sırrıymış...

Yazar

Forum Üyesi
Katılım
28 Ağu 2022
Mesajlar
4,279
Puanları
38
Konum
istanbul
Cinsiyet
Erkek

Kekininiz istediğiniz gibi kabarmıyorsa kullandığınız malzemeleri değiştirmenizde fayda var. İşte size sıradanlıktan uzak, süt yerine kullanılan bir özel tarifle kekinizi kabartabilirsiniz. Bu kek tarifi, süt yerine başka bir malzeme kullanarak kekinizin kabarmasını şaşırtıcı bir şekilde artırır. Kekinizi hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemelere ve adımlara bir göz atalım.

Puf puf kabaran kekin sırrı

Puf puf kek yapmanın sırrı sütün yerine koyacağınız malzemede saklı. Süt yerine yoğurt kullanarak kekinizin kabarmasını artırabilirsiniz.

Kek tarifi

Malzemeler


2 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı sıvı yağ

3 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket şekerli vanilin

1 çay kaşığı limon rendesi (isteğe bağlı)

Yarım çay kaşığı tuz



Adımlar:

Fırını 180 dereceye (fanlı fırınlarda 160 derece) ısıtın ve kek kalıbınızı yağlayın veya yağlı kağıtla kaplayın.

Geniş bir karıştırma kabında, yumurtaları ve toz şekeri iyice çırpın. Şeker eriyip karışım hafifçe beyazlaşana kadar çırpmaya devam edin.

Sıvı yağı, yoğurdu ve şekerli vanilini ekleyin ve karışımı iyice karıştırın.

Ayrı bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.

Kuru malzemeleri sıvı karışıma yavaşça ekleyin ve karışımı sadece iyice karışana kadar karıştırın. Fazla karıştırmamaya özen gösterin.

İsteğe bağlı olarak limon rendesini ekleyin ve karışıma katkıda bulunması için hafifçe karıştırın.

Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış veya yağlı kağıtla kaplanmış kalıba dökün.

Fırına verin ve yaklaşık 30-35 dakika boyunca veya kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Fırından çıkan keki soğumaya bırakın ve ardından dilimleyerek servis yapın.



Türklerin koz helvası Avrupalıların nugası: Tam kıvamında koz helvası tarifi
Karadeniz’in özel lezzetlerinden Pepeçura tarifi: İçine bir bardak koyunca kıvamı tam tutuyor
Cam yağdanlıkları tertemiz yapan formül! Yapış yapış olmuş yağları eritiyor
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.