..
Doğanın sunduğu en güçlü şifa kaynaklarından biri olan sarımsak, taze zencefil ve zerdeçal ile birleşerek bağışıklık sisteminizi güçlendiren, anti-inflamatuar özellikler taşıyan ve vücudu canlandıran mükemmel bir içeceğe dönüşüyor. İşte Sarımsak Çayı tarifi:
Sarımsak Çayı için
Malzemeler
1-2 diş sarımsak
1 su bardağı su
1-2 çay kaşığı bal
Yarım limon suyu
1 dilim taze zencefil
1/2 çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı bal
Sarımsak Çayı
Nasıl Yapılır
Sarımsakları soyup ince ince doğrayın veya ezerek bir macun haline getirin.
Zencefili ince dilimleyin.
Suyu kaynatın ve içerisine sarımsak, zencefil ve zerdeçalı ekleyin.
Karışımı yaklaşık 5-10 dakika kadar kaynatın. Zerdeçal ve zencefilin faydalı bileşenleri suya geçecektir.
Ardından çayı süzün.
Çayı bir bardağa dökün ve bal ekleyerek tatlandırdıktan sonra servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
Sarımsak çayı, soğuk algınlığına karşı etkili olacağı için genellikle sıcak içilmesi önerilir. Sıcak içmek, boğazı rahatlatabilir ve vücuda hızla etki edebilir.
Eğer sıcak içmek istemiyorsanız, çayı soğutup buzdolabında saklayabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında soğuk içmek hoş olabilir. Buz ekleyerek ferahlatıcı bir içecek elde edebilirsiniz.
Çayın içine taze sıkılmış limon ve bir tatlı kaşığı bal eklemek, hem tadını dengeler hem de ek faydalar sağlar. Limonun asidik yapısı, çayın lezzetini yumuşatır ve bağışıklık sistemine katkı sağlar.
Sarımsak çayını, zeytinyağlı sebzelerle veya tam buğday ekmeğiyle birlikte servis edebilirsiniz. Hafif bir atıştırmalıkla birlikte içmek, çayın etkisini destekler.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
]Doğanın sunduğu en güçlü şifa kaynaklarından biri olan sarımsak, taze zencefil ve zerdeçal ile birleşerek bağışıklık sisteminizi güçlendiren, anti-inflamatuar özellikler taşıyan ve vücudu canlandıran mükemmel bir içeceğe dönüşüyor. İşte Sarımsak Çayı tarifi:
Sarımsak Çayı için
Malzemeler
1-2 diş sarımsak
1 su bardağı su
1-2 çay kaşığı bal
Yarım limon suyu
1 dilim taze zencefil
1/2 çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı bal
Sarımsak Çayı
Nasıl Yapılır
Sarımsakları soyup ince ince doğrayın veya ezerek bir macun haline getirin.
Zencefili ince dilimleyin.
Suyu kaynatın ve içerisine sarımsak, zencefil ve zerdeçalı ekleyin.
Karışımı yaklaşık 5-10 dakika kadar kaynatın. Zerdeçal ve zencefilin faydalı bileşenleri suya geçecektir.
Ardından çayı süzün.
Çayı bir bardağa dökün ve bal ekleyerek tatlandırdıktan sonra servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
Sarımsak çayı, soğuk algınlığına karşı etkili olacağı için genellikle sıcak içilmesi önerilir. Sıcak içmek, boğazı rahatlatabilir ve vücuda hızla etki edebilir.
Eğer sıcak içmek istemiyorsanız, çayı soğutup buzdolabında saklayabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında soğuk içmek hoş olabilir. Buz ekleyerek ferahlatıcı bir içecek elde edebilirsiniz.
Çayın içine taze sıkılmış limon ve bir tatlı kaşığı bal eklemek, hem tadını dengeler hem de ek faydalar sağlar. Limonun asidik yapısı, çayın lezzetini yumuşatır ve bağışıklık sistemine katkı sağlar.
Sarımsak çayını, zeytinyağlı sebzelerle veya tam buğday ekmeğiyle birlikte servis edebilirsiniz. Hafif bir atıştırmalıkla birlikte içmek, çayın etkisini destekler.
lezzet.com.tr