Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada 3284 kurumda 700 bine yakın öğrenci, 60 bine yakın personelin olduğunu belirten Tekin, güzel işler yapanların içinde bir, iki çürük elma olduğunda tüm kurumların zan altında kaldığını, bunun güzel iş yapanları da etkilediğini aktardı.
Tedbir alarak, kota uygulamasını başlattıklarını kaydeden Tekin, şunları dedi:
‘Süreci başlattık’
“Yine aynı amaçla yola çıktığımız diğer konu biyometrikle ilgili. Biyometrik (Öğrencilerin rehabilitasyon merkezlerine devam takip sistemi) yıllardır konuşulan bir konu. Süreci başlattık, en kısa sürede faaliyete geçeceğini tahmin ediyorum. Faaliyete geçtiğinde hiç kimse sizin emeğinizin üzerine kirli bir çabayı oturtmamış olacak.”
Biyometrik kimlik doğrulama mekanizmasını çok önemsediğini anlatan Tekin, soruşturmalar neticesinde verilen cezalar ve beklenen afla ilgili, sicil affından eski binalardaki müstakil ve bahçeli bina koşuluna kadar farklı alanlarda çalışma yürüttüklerini kaydetti.
Ücrette sabit artış
Bireyin ihtiyacına göre daha erken yaşlarda özel eğitim sürecinin başlayabileceğine işaret eden Tekin, “Çözülmesi gereken diğer konuda da arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Kendisi ücretini ödeyerek özel eğitim almak isteyen Türk vatandaşları ve yabancılarla ilgili problem. Onu da genel müdürlüğümüz çalışıyor” ifadelerini kullandı. Çocuklar için ödenecek eğitim ücretlerini yıllık sabit artışa bağlamak istediklerini de kaydeden Tekin, her yıl bununla ilgili sorun yaşandığını, herkesin farklı beklenti içine girdiğini dile getirdi.
Milliyet ‘Hırsız Var’ başlığıyla manşetine taşıyarak konuyu gündeme getirmişti. Milliyet haberinde, Ankara’da özel bir sağlık kuruluşunun rutin sağlık taramasından geçirdiği 5-10 yaş grubu özel okul öğrencilerine sahte tanı koyduğu, kâğıt üzerinde çocukları tedavi etmiş gibi göstererek milyonları bulan haksız kazanç elde ettiğini ortaya koşmuştu.