• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Pastaneden aldığımız poğaça neden midemizi yakar?

Delikara

Forum Üyesii
Katılım
4 Kas 2022
Mesajlar
639
Puanları
16
Konum
Yorumlar için
Cinsiyet
Erkek
Özellikle poğaçanın mideyi yakmasının nedeni kullanılan yağdır. Bitkisel yağ ile yapıldığı için ve kalitesiz yağlar kullanılması nedeniyle mide yanması birçok kişide görülebilmektedir. Tabi ki bazı kişilerin midesi hassas olmadığı için yanma durumu görülmeyebilir. Aynı durum hazır börek tüketimi sonrası da yaşanmaktadır.

Kalitesiz yağın bol miktardan bulunmasından dolayı safra kesesinden fazla miktarda sıvı ve midede de mide sıvısı salgılanmaktadır. Bu sayede de yanma hissi oluşmakta ve mide bulantısına da sebep olabilmektedir. Kötü pastane veya fırınlar bitkisel ucuz teneke yağları kullanmaktadır. Eğer ki poğaçayı iyi bir pastaneden satın alırsanız bu gibi yanma sorunu yaşamazsınız. Midesi çok hassas olan ve reflü gibi bir rahatsızlığı olan kişilerde tüm poğaça türü yiyecekler aynı durumu yaşatacaktır.

Konuyu bir fırıncıdan dinliyoruz:

Bu konuda birçok farklı yorum var. Ben de bir fırıncı olarak bu konuya bir açıklık getirmek istiyorum.

Öncelikle ovaleks, pasta keklerine hacim vermek ve raf ömrünü uzatmak için kullanılan bir katkı maddesidir. Sizin herhangi bir pastaneden aldığınız poğaçanın içerisinde kötünün iyisi olarak tabir edilen alba yağı kullanılmaktadır. Bunun sebebi kesinlikle maliyettir. Tereyağına gelen zamdan sonra pastanelerden tereyağlı poğaça/açma vs. beklemeniz pek normal karşılanmaz, ama olur da denk gelirseniz İstanbul'da birkaç artisan fırın bunu yapıyor. Kesenin ağzını açmanız gerekir. Bir poğaçaya 4-5 tl vermekle bu mide yanmasından kurtulabilirsiniz.

Pastane poğaçalarının mide yakmasının asıl nedeni mayadır. Endüstriyel mayalı ürünlerden kaçınırsanız ister reflünüz, ister gastritiniz olsun size hiçbir şey olmaz. Ekşi mayalı ürünleri tercih edin, bu işi gerçekten iyi yapan yerlerden poğaça almaya çalışın. Ekşi mayalı poğaçalarda diğer poğaçalara göre daha az kabarma olur, dokusu daha kıyır kıyırdır. Mümkünse peynirli poğaçalardan kaçının, bu poğaçanın içerisindeki peynirler gerçekten kalitesiz oluyor. En iyi pastaneler bile kötü peynir kullanıyorlar. Patatesli veya sade poğaçadan yürüyün.

Özetlemek gerekirse; tereyağlı ve ekşi mayalı poğaça/açma vs. tüketirseniz mideniz gayet sıkıntısız bir gün geçirir. Bulamıyorum diyorsanız gidip kendiniz ekşi maya tutun, onunla poğaça yapın, ne diyim.


Bu içeriğin kaynağı Muhalif haber sitesidir.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.