• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi komisyondan geçti

omeralt

Forum Üyesi

COŞKUN ERGÜL / Ankara - Haftaya Genel Kurul’da ele alınması beklenen tekliftekibazı önemli düzenlemeler şöyle:

- Milli Eğitim Akademisi’ndekihazırlık eğitiminde başarılı olan adaylar öğretmen olarak atanacak.Akademiye öğretmen adayları, KPSS puanınagöre alınacak.

-Akademi tarafından gerçekleştirilecek eğitimleri tamamlamaları şartıyla;10 yıl görev yapanlar uzman öğretmen, uzman öğretmenlikte 10 yıl görev yapanlarbaşöğretmen olacak.

Disiplin cezaları

- Öğretmen ve yöneticilerden öğrencilere ve eğitim süreçlerine ilişkin ses veya görüntüleri paylaşanlara “kınama”; öğrencilere menfaat karşılığında özel ders veren veya özel ders için yönlendirme yapanlara, öğrencilere olumsuz örnek teşkil edecek söz, davranış, hal ve hareketlerde bulunanlara, Bakanlıkça onaylanan öğretim programının belirlediği amaç ve hedeflere aykırı faaliyet ve uygulamalar yapanlara “aylıktan kesme” cezası verilecek.

Eğitimde şiddet

- Resmi-özel tüm eğitim kurumlarında çalışan öğretmen, yönetici, usta öğretici, uzman öğretici, rehber danışmanlar ile ek ders ücreti karşılığı görev yapanlara karşı şiddet olaylarında cezalar artırılıyor. TCK’da düzenlenen kasten yaralama, tehdit, hakaret gibi suçlarda tayin edilecek cezalar yarı oranında artırılacak ve hapis cezası ertelenmeyecek.

-Denetim ve inceleme sonucunda görevini yerine getirmede yetersizliği tespit edilen öğretmenler, Akademi’deeğitime alınacak. İkinci değerlendirmede de yetersizliği tespit edilenler, genel idare hizmetleri sınıfındauygun kadrolara atanacak.

Leon

Forum Üyesii
Paylaşım için teşekkürler.

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.