Muhallebili Bal Kabağı Pastası
Bal kabağının doğal tatlılığı, kremamsı muhallebiyle buluşuyor! Hem pratik hem de lezzet dolu bu tatlı, soğuyup dinlendikçe daha da lezzetleniyor. İşte Muhallebili Bal Kabağı Pastası tarifi:
Malzemeler
Bal Kabağı Kısmı İçin:
1 kg bal kabağı
1,5 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı portakal suyu
Muhallebisi için:
1 su bardağı şeker
1 kg süt
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Tabanı İçin:
2 paket yulaflı bisküvi
1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
1 su bardağı dövülmüş fındık
Nasıl Yapılır
Bal kabağını soyup küp küp doğrayın. Bir tencerede, esmer şeker ve portakal suyu ile birlikte orta ateşte pişirin. Kabaklar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Kabaklar yumuşadıktan sonra, bir çatalla ezerek püre haline getirin. Bu karışımı bir kenara alın.
Sütü bir tencereye alıp içine şekeri ekleyerek karıştırın ve ısıtın.
Ayrı bir kasede un ve nişastayı karıştırın. Karışımı azar azar sütlü karışıma ekleyin, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Karışım koyulaştığında, vanilya ve tereyağını ekleyin, iyice karıştırarak ocaktan alın. Muhallebi hazır.
Yulaflı bisküvileri robotta ya da elinizle ufalayın. Hindistancevizi yağı ve tarçını ekleyip karıştırın.
Karışımı kelepçeli kek kalıbına eşit şekilde yayın ve iyice bastırarak tabanı oluşturun.
Bisküvi tabanının üzerine muhallebiyi dökün. Üzerine bal kabağı püresini eşit şekilde yayın.
Üst kısmını düzeltin ve tatlıyı buzdolabında en az 4 saat, tercihen bir gece boyunca soğutun.
Muhallebili bal kabağı pastası soğuduktan sonra dilimleyin ve üzerine dövülmüş fındık ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Bal kabağının doğal tatlılığı, kremamsı muhallebiyle buluşuyor! Hem pratik hem de lezzet dolu bu tatlı, soğuyup dinlendikçe daha da lezzetleniyor. İşte Muhallebili Bal Kabağı Pastası tarifi:
Malzemeler
Bal Kabağı Kısmı İçin:
1 kg bal kabağı
1,5 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı portakal suyu
Muhallebisi için:
1 su bardağı şeker
1 kg süt
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Tabanı İçin:
2 paket yulaflı bisküvi
1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
1 su bardağı dövülmüş fındık
Nasıl Yapılır
Bal kabağını soyup küp küp doğrayın. Bir tencerede, esmer şeker ve portakal suyu ile birlikte orta ateşte pişirin. Kabaklar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Kabaklar yumuşadıktan sonra, bir çatalla ezerek püre haline getirin. Bu karışımı bir kenara alın.
Sütü bir tencereye alıp içine şekeri ekleyerek karıştırın ve ısıtın.
Ayrı bir kasede un ve nişastayı karıştırın. Karışımı azar azar sütlü karışıma ekleyin, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Karışım koyulaştığında, vanilya ve tereyağını ekleyin, iyice karıştırarak ocaktan alın. Muhallebi hazır.
Yulaflı bisküvileri robotta ya da elinizle ufalayın. Hindistancevizi yağı ve tarçını ekleyip karıştırın.
Karışımı kelepçeli kek kalıbına eşit şekilde yayın ve iyice bastırarak tabanı oluşturun.
Bisküvi tabanının üzerine muhallebiyi dökün. Üzerine bal kabağı püresini eşit şekilde yayın.
Üst kısmını düzeltin ve tatlıyı buzdolabında en az 4 saat, tercihen bir gece boyunca soğutun.
Muhallebili bal kabağı pastası soğuduktan sonra dilimleyin ve üzerine dövülmüş fındık ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
lezzet.com.tr