• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Masterchef'ten elenen isim belli oldu! Mehmet Şef: Siz bu cesareti nereden alıyorsunuz?

Artur

Forum Üyesii
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
7,940
Puanları
36

Masterchef dolu dizgin devam ediyor. Veda gecesinde bir isim daha Masterchef'ten elendi. Somer Şef elenen isme bir de müjde verdi. Mehmet Şef'i yine kızdırdılar ve "Siz bu cesareti nereden alıyorsunuz?" dedi.



ERZİNCAN TULUM PEYNİRİ İLE YARATICILIK

Şefler potadaki yarışmacılara Erzincan Tulum peyniri ile yaratıcılık yapmalarını istedi ve 45 dakika süre verdi. Somer Şef "Kolay bir ürün değil. Gerçekten tulum peynirlerinin çoğunda olduğu gibi keskin bir kokusu var. Keskin de bir tadı var. Dengeli kullanmanız lazım. Hem bu ürünü öne çıkaracaksınız hem de kullanımına dikkat etmemiz lazım" dedi.



MEHMET ŞEF TULUM PEYNİRİNDEN BAHSETTİ

Tulum peynirlerinden bahseden Mehmet Şef "Keçi ya da koyun sütü ısıtıldıktan sonra peynir kültürü ile kestirilir. Kalan peynir parçaları bezlere sarılarak iyice süzdürülür. Ardından salamuraya yatırılır. Ertesi gün peynir parçaları ezilir ve çiğ sütle yoğurularak kıl keçisi derisinden yapılma tulumlara basılır. Üzeri tuzla kapatılır ve olgunlaşmaya kadar %80 civarında nem oranı gerekiyor. Bu aslında %80 nem oranını yakalamak için de mağara görmesi ya da nemlendirilmiş bir oda görmesi gerekiyor. Nem oranı 10-12 derece sıcaklığı olan mağaralarda 2 aydan 6 aya kadar bekletiliyor. Yani ürünler öyle kolay üretilen ürünler değil. Bazı şeyleri markette görüyoruz. Burada çok emek var" dedi.



MEHMET ŞEF'TEN UYARI! "SİZ BU CESARETİ NEREDEN ALIYORSUNUZ?"

Mehmet Şef Hakan'ın tabağına sinirlendi ve uyarıda bulundu: Ben, 30-35 sene oldu, bir tane müşteriye gidip daha masasında, efendim, kervan yolda düzülür, bu ekmeği koyduk diyemedim, siz bu cesaretleri nereden alıyorsunuz? Bu tabakla anlattıklarınız gerçekten bizi etkiliyor, haberiniz olsun. Yani bize tabağı anlatmanız çok önemli. Bu ne biliyor musun? Üşengeç aşçı işi. Bir şeyin mantığı olmalı. Ekmeğe mi para vereceğim ben? Hangisine para ödeyeceğim.



İKİNCİ ETABA KALAN YARIŞMACILAR KADAYIF KARİDES YAPTI

İkinci etapta yarışmacılardan Somer Şef'in lezzetli tabağı Kadayıf Karides yapmaları istendi. Kadayıf ve Nar ekşisi dahil her şeyin yarışmacıların yapmaları istendi. Somer Şef "Tavanızı güzelce ısıtıyorsunuz. Tavanızın temiz olması önemli. Bir taraftan da karideslerinizi ayıkladığınız zaman karideslerin kafasını ve kabuklarını sade yağda iyice bir bastıra bastıra çıkartıyorsunuz, süzüyorsunuz, içine birazcık portakal suyu koyuyorsunuz, yaptığınız anda el sıcaklığında olmalı. Ne çok soğuk, ne çok sıcak. Aynı şekilde eğer bu el sıcaklığından fazla olursa yaptığınız yağ hamur olur. Soğuk olursa sertleştirir" dedi.



EN KÖTÜ TABAĞI HAZIRLAYAN İSİM MASTERCHEF'E VEDA ETTİ

Şefler potada olan yarışmacılardan en kötü tabağı hazırlayan ismi belirleyerek yarışmadan eledi. Son ikiye kalan Kaan ile Bera arasında tercih yapıldı ve Bera Masterchef'e veda etti. İsmi açıklanan Bera gözyaşlarına hakim olamadı ama Somer Şef'ten müjde geldi. Asya mutfağı projelerinin olduğunu söyleyen Somer Şef Bera için "Yer ve zaman netleşince ilk arayacağımız isim sen olacaksın" dedi.

Masterchef'te Mehmet Şef ile Bedri Usta arasında 'Urfa Kebabı' tartışması! Son eleme adayı belli oldu

Bu içeriğin kaynağı Milliyet haber sitesidir.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.