Konserve Karnıyarık ve Musakkalık Patlıcan Kızartması
Malzemeler :
3 kilo patlıcan
2 kilo salçalık domates
Tuz
Kızartmak için ;
Sıvı yağ
Yapılışı :
- Patlıcanları alaca soyup yağda kızartıyoruz aynı esnada kabukları soyulmuş robottan çekilmiş salçalık domatesleri diğer bir ocakta kaynatıp ocağın altını kısıp sıcak tutmaya devam ediyoruz.
- Diğer bir taraftan kavanoz kapaklarını da kaynar suya koyup kaynatmaya devam ediyoruz. Hem patlıcanlar kızarıyor hem domates sosları kaynıyor hemde kavanoz kapakları kaynıyor. Baştan malzemeleri hazırlarsanız kolay oluyor.
-Sıcak patlıcanları kavanoza koyup üzerine kaynayan domates sosunu koyup kaynayan kapakla hemen sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.