15 tane kuru kayısı gün kurusu
5 Tane büyük hurma
1 Tane küçük elma
1 Yumurta
Yarım çay bardağı süt
2 Çay bardağı yulaf ezmesi
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Kayısıları yumuşayana kadar az miktarda suda pişirin
Yumuşayan kayısıları süzün ve elinizle sıkıp rondo ya atın.
Hurmalarında çekirdeklerini çıkartın ve rondonun içindeki kayısılarla birlikte püre haline getirin.
Püre haline gelen hurma ve kayısıyı bir kaba alın.
Elmayı yıkayın ve kabuklarını soymadan dilimleyin, çekirdeklerini çıkartın ve rendeleyin ve elinizle suyunu sıktıktan sonra kayısı ve hurma karışımının olduğu kaba alın.
1 Yumurta ve yarım çay bardağı sütü de karışıma ilave edip karıştırın.
Kabartma tozunu da ilave edip karıştırdıktan sonra yulaf ezmesini azar azar döküp karıştırın.
Kıvamı çok yumuşak oluyor ama olmayacağını düşünüp daha fazla yulaf ezmesi ilave etmeyin.
Karışımı 20 dakika üzeri kapalı bekletin.
Bu karışımdan elinizle cevizden büyük parçalar alın ve yavaşca şekil verip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Hafif sulu ve yumuşak kıvamda olan karışım piştikçe toparlanıyor.
Fırından çıkardığınız tatlı atıştırmalıklarınız soğuduğunda tepsiden alabilirsiniz.
5 Tane büyük hurma
1 Tane küçük elma
1 Yumurta
Yarım çay bardağı süt
2 Çay bardağı yulaf ezmesi
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Kayısıları yumuşayana kadar az miktarda suda pişirin
Yumuşayan kayısıları süzün ve elinizle sıkıp rondo ya atın.
Hurmalarında çekirdeklerini çıkartın ve rondonun içindeki kayısılarla birlikte püre haline getirin.
Püre haline gelen hurma ve kayısıyı bir kaba alın.
Elmayı yıkayın ve kabuklarını soymadan dilimleyin, çekirdeklerini çıkartın ve rendeleyin ve elinizle suyunu sıktıktan sonra kayısı ve hurma karışımının olduğu kaba alın.
1 Yumurta ve yarım çay bardağı sütü de karışıma ilave edip karıştırın.
Kabartma tozunu da ilave edip karıştırdıktan sonra yulaf ezmesini azar azar döküp karıştırın.
Kıvamı çok yumuşak oluyor ama olmayacağını düşünüp daha fazla yulaf ezmesi ilave etmeyin.
Karışımı 20 dakika üzeri kapalı bekletin.
Bu karışımdan elinizle cevizden büyük parçalar alın ve yavaşca şekil verip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Hafif sulu ve yumuşak kıvamda olan karışım piştikçe toparlanıyor.
Fırından çıkardığınız tatlı atıştırmalıklarınız soğuduğunda tepsiden alabilirsiniz.