
MALZEMELER
Yarım su bardağı karabuğday
1 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
150 gram mantar
1 demet roka
1 adet acı kırmızıbiber
Yeteri kadar tuz, karabiber ve pul biber
SOSU İÇİN
3 yemek kaşığı balzamik sirke
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar tuz
Karabuğdayı küçük bir tencereye alıp yarım tatlı kaşığı tuz ve sıcak suyla beraber haşlayın. Suyunu çekince karıştırıp ocaktan alın. Diğer taraftan yağı bir tavaya alıp mantarı ekleyin. Tuz ve baharatını ayarlayıp soteleyin. Derin bir salata kasesine önce rokayı sonra karabuğdayı ve en son mantarı ekleyin. Doğranmış kırmızıbiberi katın. Üzerine balzamik sirke, zeytinyağı ve tuzu gezdirin. Harmanlayıp servis yapın.
ALINTI