Klasik un helvasına farklı bir dokunuş! Kahvenin yoğun aromasıyla buluşan bu helva, hem geleneksel hem de modern lezzetlerin mükemmel uyumunu sunuyor. Kavrulmuş unun mis gibi kokusu, kahvenin hafif acılığı ve tereyağının verdiği yumuşaklıkla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. İşte Kahveli un helvası yapılışı, tarifi ve malzemeleri:
Kahveli Un Helvası için
Malzemeler
2 su bardağı un
100 gr tereyağı (veya sıvı yağ)
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı granül kahve (veya 2 tatlı kaşığı hazır kahve)
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı vanilin
Yarım çay bardağı ceviz veya fındık
Kahveli Un Helvası
Nasıl Yapılır
Kahveli un helvası tarifi için öncelikle suyun içinde granül kahveyi çözün. Kahve karışımını bir kenara alarak hazırlayın.
Geniş bir tencereye tereyağını alın ve eritin. Tereyağı eridikten sonra unu ekleyin. Unu, orta-kısık ateşte, sürekli karıştırarak kavurun. Un, kahverengimsi bir renk alana kadar kavurun. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürecektir. Unun kokusu ve rengi değiştikçe, helvanızın hazır olma zamanı gelmiştir.
Başka bir tencerede sütü ısıtın, kaynamasına gerek yok. Sıcak sütü, kavrulmuş un karışımına azar azar ekleyin ve sürekli karıştırarak karıştırın.
Şekerin tamamını ve kahveli suyu ekleyin. Karışımı iyice karıştırın. Helva kıvamını almaya başlayacak, süt tamamen çekilecek ve helva kıvamını alacaktır.
Helva koyulaşıp, kıvama gelince, ocaktan alıp birkaç dakika karıştırmaya devam edin.
Helvayı, tencerenin kapağını kapatarak 5-10 dakika kadar dinlendirin. Sonrasında, helvayı şekil vermek için bir kaba dökün veya kaşıkla porsiyonlara ayırıp üzerine kahve serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kahveli Un Helvası için
Malzemeler
2 su bardağı un
100 gr tereyağı (veya sıvı yağ)
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı granül kahve (veya 2 tatlı kaşığı hazır kahve)
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı vanilin
Yarım çay bardağı ceviz veya fındık
Kahveli Un Helvası
Nasıl Yapılır
Kahveli un helvası tarifi için öncelikle suyun içinde granül kahveyi çözün. Kahve karışımını bir kenara alarak hazırlayın.
Geniş bir tencereye tereyağını alın ve eritin. Tereyağı eridikten sonra unu ekleyin. Unu, orta-kısık ateşte, sürekli karıştırarak kavurun. Un, kahverengimsi bir renk alana kadar kavurun. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürecektir. Unun kokusu ve rengi değiştikçe, helvanızın hazır olma zamanı gelmiştir.
Başka bir tencerede sütü ısıtın, kaynamasına gerek yok. Sıcak sütü, kavrulmuş un karışımına azar azar ekleyin ve sürekli karıştırarak karıştırın.
Şekerin tamamını ve kahveli suyu ekleyin. Karışımı iyice karıştırın. Helva kıvamını almaya başlayacak, süt tamamen çekilecek ve helva kıvamını alacaktır.
Helva koyulaşıp, kıvama gelince, ocaktan alıp birkaç dakika karıştırmaya devam edin.
Helvayı, tencerenin kapağını kapatarak 5-10 dakika kadar dinlendirin. Sonrasında, helvayı şekil vermek için bir kaba dökün veya kaşıkla porsiyonlara ayırıp üzerine kahve serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
lezzet.com.tr
Moderatör tarafında düzenlendi: