Ortaq
Forum Üyesii
- Katılım
- 10 Eki 2022
- Mesajlar
- 4,114
- Puanları
- 38
Restoranlarda artık "serpme" kahvaltı dönemi bitiyor. Serpme kahvaltının yarısının çöpe gittiğini söyleyen restoran sahipleri artık "seçmeli" kahvaltı dönemine geçiyor. Bu yolla serpme kahvaltının neden olduğu 100 milyar liralık israfın önüne geçilmesi hedefleniyor.
Kahvaltıda "serpme" yerine "seçme" dönemi başlıyor.
Türkiye'de yıllık 18 milyon ton gıda israf ediliyor. Bu israfın önemli bir kısmı da serpme kahvaltıdan geliyor. Çünkü serpme kahvaltının yaklaşık yarısı doğrudan çöpe gidiyor. Restoranlar israfı önlemek için serpme kahvaltı yerine seçmeli kahvaltıya geçme kararı aldı.
Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, ''Mesela, eğer ben kaşar peyniri yemek istiyorsam sadece onun parasını ödüyorum. Öbür sistemde bütün ürünlerle önünüze geliyordu'' açıklamasında bulunarak 'seçme' kahvaltıyı anlattı.
Bu içeriğin kaynağı Ntv haber sitesidir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.