Aaryan
Forum Üyesii
Bülent Bilirgen'in yazısı şu şekilde: Milli arada Beşiktaş futbolundan uzak kalacağız derken Pazargünü kadın futbolunda derbi heyecanına düştük.. Türksporunun öncüsü olarak çok öncelerde kadın basketbol(1980’ler) sonra tekerlekli basketbolda yaptığımız gibi kadınfutbolunda da ilklere imza atmış bir camianın ferdi olarakbunlarla gurur duyuyorum. (Handball da ötekiler yok diyeyazmadım).. Kadın futbolunda en son şampiyonluk 2020-21 sezonunda erkeklerin 2 kupasının yanında gelmiştihatırlarsanız. Sağolsun o dönemin sayın başkanı erkektakımına yaptığı gibi kadın takımının da ivmesinikaybettirmişti. Hatta ‘’söylüyorum kadın takımına biraz az golatın herkese 5-10 tane atıyorlar’’ şeklinde tam bir Beşiktaş zıttıesprisi ile de tüy dikmişti. Sonrasında gelen başarısızlıklarbenim gibi bir çok kişinin de ilgisini azaltmış takibi uzaktanaçevirmemize sebep olmuştu doğrusu 2-3 yıldır. Şahsen buseneye de uzak takip ile başladım takım da kötü gidince iyicekoptum. Ama İnönü’deki Gs ve deplasmandaki Fb maçlarındatakımı 90 dakika takip etme şansım oldu. Çok büyükbeklentilerim olmadığı için mi bilemiyorum ama Vallahibayıldım takıma. Öncelikle belirtmek gerekir ki tam biranlayış takımı oluşmuş. Sahaya yayılış, pas alış verişi, öndebaskı, geçişler her şey göze çok hoş geliyor. Sayın hocamızMesut Kır’ı yarattığı bu futbol odaklı gruptan ötürü tebriketmemiz gerekiyor. İnşallah sezon sonu meyvelerinitoplayacaklardır. Bireysel olarak baktığımızda ise, benim gözlemlediğim (ki gözden kaçırdığım da vardır) müthiş oyuncular var. Kafalardadaha iyi otursun diye erkeklerden de bir iki örnek vereyim.Kalede Ezgi Fabri tarzı güven veriyor. Şu anda yedek oturanCordoba babası gibi kurtarılmayacakları kurtarıpyenmeyecekleri yiyince altın makası yemiş. Bir sağ bekseyrettim iki maçtır Ece değil bildiğin Kimmich. Sağ stoper Kezban tam bir bıçak müthiş oyuncu Paulista havası var..Solundaki Nijeryalı Glory, Marcelo Tosic karışımı, sol bekİlayda ise haza futbolcu, nefis bir sol ayak bunun yanındaçalışan bir kafa. Üstelik daha o tarafta Didem var kadrodaadeta Adriano, Caner ikilisi.. Sol çizgideki PortekizliPintassilgo’nun fiziği, tekniği, hızlanması falan çok şeylerumduruyor insana ama seyrettiğim iki maçta da beklediğimçıkışı yapmadı. Gerçi çok genç ve de dünkü maçta biraz o ışığıda verdi. Disiplin, uyum vs gibi sorunları olmaz ise bencesezonun geri kalanına damga vurabilir. Orta sahadakiKamerunlu Aretouyap tam bir box to box oyuncusu dün de acayip işler yaptı ama yanındaki Meryem’e ayrı bayıldım. Alt yapısı Almanya.Gerçi biraz araştırma yaptım son iki üç maçtıraçmış kendini daha önce biraz düşük performans vermis neyseinşallah böyle devam eder bence çok çok önemli bir yetenek. Sağ kanatta oynayan Elif’i daha önceden biliyorum daha içteorta sahada oynayan bir oyuncu idi ama 4’lünün sağında çokdaha iyi bir seviyeye evrilmiş. Çok net ne yaptığını bilen birtakım parçası olmuş. Son olarak tabi ki Halilaj. O da butakıma kalite katan, çok fazla işi bir arada yapan ve bu takımıntemel direği gibi duruyor. Ben böyle söylüyorum ama kendisiböyle düşünüp havaya girmez inşallah. Ama dedim ya takımhoca takımı gibi duruyor ve Mesut hoca kızlarımızı çoksağlam bir şekilde bir arada tutmaya devam edecektir. Bitirmeden bir önce, dünkü maçta saha içinde ve tribündeyaşanan gerginlikler ile ilgili de bir iki kelam edelim. Erkekfutbolunda düzenbazlıkların, adamcılıkların, eşitsizliklerin, terbiyesizliklerin, sistem çocuklarının kol gezdiğini düşünürisek bari kadınlara bulaşmayın diyesi geliyor insanın. Öyledolduruşlar öyle provakasyonlar oldu ki kenardan, kadınlarbile saha içinde birbirine girdi. Halbuki çok daha iyi olanınkazandığı diğerinin el sıkmaktan başka çaresinin olmadığı birmaçtı oynanan. Tipik bir Beşiktaş Fenerbahçe maçı yani.. Sözün özü zaten belli bir taraftar kitlemizin yaz kış takipettiği, peşinden koştuğu kadın futbolumuz daha çok ilgiyihakediyor. Yukarıda örneklerini verdiğimiz diğer dallardaolduğu gibi bari burada işin öncüsü olup sonra arkadanizleyici olmayalım.