MALZEMELER
300 gram fırınlanıp ufalanmış kadayıf
5 su bardağı süt
3 çay bardağı un
3 çay bardağı toz şeker
250 gram tereyağı
2 paket vanilya
İÇ HARCI İÇİN
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Süt, un ve toz şekeri tencereye alın ve karıştırıp pişirmeye başlayın. Kıvamı koyulaşmaya başladığında tereyağı ve vanilyayı ekleyip 15 dakika mikser yardımıyla karıştırın. Büyük boy fırın tepsinin içine kadayıfı yayın. Kıvamı yumuşayan muhallebiyi ıslatılmış kaşık yardımıyla kadayıfın üzerine dökün. Buzdolabında 3 saat boyunca dinlendirin. Dinlenen kadayıflı muhallebiyi büyük kareler şeklinde dilimleyin. Üzerlerine ceviz ve tarçın serpin. Rulo şeklinde sarıp, servis yapın.
ALINTI