ForumZAR.COM | Forum Sitesi

Forumzar.COM Türkiye`nin en güncel ve kaliteli genel forum sitesi`dir.
ForumZAR'a katılım zahmetsiz ve ücretsizdir!

  • “Ne garip değil mi? Sevdiğimiz insanın her yalanında bir doğru, sevmediğimiz insanın her doğrusunda bir yalan ararız..”
  • “Biri ölür üzülmezsiniz; sonra sandalyeye asılı hırkasını görürsünüz. O hırkanın duruşu kalbinize oturur..”
  • "En gülünç olanı da insanların sizi eskisi gibi kullanamadığında değiştiğinizi söylemeleri.."
  • "Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin. Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin."
  • Asla başka insanlar üzülmesin diye kendini üzme. Sen kaldırabiliyorsan onlar da kaldırabilir.

Kadayıf Pilavı

Anoniimm

Forum Üyesi
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
228
Tepkime puanı
1
Puanları
18
Kadayıf Pilavı

=Malzemeler=

Süre:50 dk - 4 Kişilik

  • 200 gr. kadayıf
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çorba kaşığı badem
  • 1 çorba kaşığı izmir üzümü
  • 100 gr. margarin
  • 1/2 tavuk göğsü
  • 1 soğan rendesi
  • 2.5 su bardağı pirinç
  • 50 gr. badem
  • Tuztarçın
  • 1 çay kaşığı safran
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 bardak tavuk suyu
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 kahve fincanı sıvıyağ



=hazırlanışı=

Soğanı sıvıyağda kavurun. Pirinç tuz şeker tavuk suyu ekleyerek pişirin. Tavuğu haşlayın. Kadayıfın üzerine margarini dökerek iyice yoğurun. Bir tencereyi yağlayarak tabanına ve kenarına kadayıfı yapıştırıp elinizde sıkıştırın. Kadayıfın üzerine tavuk etlerini didikleyip dizin.

Pilavı soğuttuktan sonra tarçın ilave ederek karıştırın ve tavuğun üzerine ekleyin. Sırayla bademi kuş üzümünü safranı yerleştirerek tüm malzemeleri sıkıştırın.

Hazırladığınız kadayıflı pilavı 200C ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar bekletin. Piştikten sonra büyük bir servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın.
 

OxiGeN

Forum Üyesi
Katılım
18 Ocak 2023
Mesajlar
979
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Konum
Türkiye
Cinsiyet
Erkek
Paylaşım için teşekkürler.
 
Üst Alt