ISPANAKLI TUZLU KEK TARİFİ MALZEMELERİ
3 adet yumurta
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
2 su bardağı un+3 yemek kaşığı un(Elenmiş olacak)
1 paket kabartma tozu
Tuz
1 su bardağı doğranmış ıspanak yaprağı
1 çay bardağı küp küp doğranmış beyaz peynir
1 çay bardağı küp küp doğranmış kaşar peyniri
1 çay bardağı doğranmış dereotu
Kalıbı yağlamak için:
Margarin
ISPANAKLI TUZLU KEK HAZIRLANIŞI
Derin bir kapta 3 yumurta, 1 su bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı sütü çırpın.
2 su bardağı una 3 yemek kaşığı unu daha ekleyip eleyin ve karışıma azar azar ilave ederek 1 paket kabartma tozu ve tuzu ekleyin.
1 su bardağı doğranmış ıspanak yaprağı, 1 çay bardağı doğranmış beyaz peyniri, 1 su bardağı doğranmış kaşar peynir, 1çay bardağı kıyılmış dereotunu hamura karıştırın.
Kek kalıbını margarinle yağlayın ve hamuru kalıba dökün.
175 derecede önceden ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar pişirin. İki üç dakika bekleyin ve keki servis tabağına alın.
Sıcak servis edebilirsiniz. Bu kek hem sıcak hem de soğuk yenebilir.
ISPANAKLI TUZ PÜF NOKTALARI
Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ediniz.
Tuz miktarını kullanılan peynirin tuzluluğuna göre ayarlamalısınız. Peyniriniz tuzlu ise tekrar tuz eklemeden dengeleyebilirsiniz.
Maydanoz, dereotu gibi sebzeleri damak zevkinize göre kekinize ekleyebilirsiniz.
Ispanaklı Tuzlu Kekinizi dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Ancak kullanılan kalıbın boyutuna göre malzeme miktarında değişiklik olabilir.
"Alıntı"