Aaryan
Forum Üyesii
İşte Şenol Fidan'ın açıklamaları: "Ben Beşiktaş'ta hem futbolcu olarak, hem de teknik ekipte görev alma şerefine nail oldum, orada gördüm. Beşiktaş takımı borçlarını kapatarak, aynı zamanda yarışın içinde kalarak, potansiyelli oyuncular bularak gitmek isteyen bir düşünce ve iradesi var. Bu iradeyi ortaya koymaya çalışırken zorlayıcı taraf taraftar oldu. Bu da Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yaptığı transferlerden kaynaklanıyor. Hiçbir takım masa üstünde şampiyon olamaz, sahanın içinde olur. Bunu da doğru planlamayla yapmak gerekiyor. İsimlerle de şampiyon olamazsınız. Fenerbahçe, Galatasaray geçmişte de çok büyük maliyetli takımlar kurdu. Şampiyonluğu almış mıdır, belki bir kere almıştır. Önemli olan sahanın içinde ihtiyacınız olan doğru oyuncuyu bulabilmek. Beşiktaş doğru bir transfer dönemi geçirdi, ben öyle bakarım. Hayalleriniz farklı olabilir ama bir de gerçekler var. UEFA'nın, FIFA'nın uyguladığı kriterler var, sizin harcama limitleriniz var, takım içindeki dengeler var. Beşiktaş az transfer yapmış gibi gözüküyor ama zaten transferi Ocak ayında yapmıştı. Bugün belki Rashica'yı, Rebic'i düşünmeyecektin, Cenk ve Ghezzal'in sakatlığı uzadığı için alındı. Bu oyuncular sağlıklı olsa ancak bunları yedekleyecek transferler yapılırdı. Beşiktaş takımı daha organize oynuyor. Saha içinde Amir'in o takımın ne kadar önemli bir parçası olduğunu görebiliyorsunuz. Gedson da hücumsal anlamda işler yapıyor. Ayağında fazla top tutuyor ama bazen bu da gerekiyor üçüncü bölgede. Colley mükemmel oynuyor bana göre. Rosier, Masuaku zaten hücumcu bekler. Bailly transferi isim olarak söylemiyorum, mevkisel anlamda yapılması gereken bir transferdi. Oynadığı liglere, takımlara, oyuncunun fiziksel yapısına baktığımızda bence ideal bir transfer gibi duruyor. Maç ritmine biraz daha bakmak gerekiyor. Yönetim üzerinde baskı hissediyor, Pendik maçı sonrası taraftar baskısı da iyice görüldü. Ocak ayına kadar maçları kazanarak gidelim demek istemiş olabilirler." Duhuliye.com