Aaryan
Forum Üyesii
Beşiktaş Kulübü’nün Eski Başkanı Hasan Arat yönetiminde gerçekleştirilen stat aydınlatması ve çatı yenileme projesinde, kulübün '2 milyon Euro zarara uğratıldığı' iddiasıyla yapılan şikayetin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Sabah’tan Abdurrahman Şimşek’in haberine göre; konuya ilişkin Hasan Arat yönetiminin yöneticilerinden Kaan Şakul ifadeye çağrıldı. Süper Lig’de zor günler geçiren Beşiktaş Kulübü’nde bir de soruşturma gündemi oldu. Geçtiğimiz haftalarda siyah-beyazlı kulübün divan kurulu toplantısı yaşanan gerginlik sırasında Beşiktaş Kulübü eski Başkanı Hasan Arat, konuşma yaptığı sırada saldırıya uğramıştı. Hasan Arat ve mevcut yönetim arasındaki gerginlik, Serdal Adalı yönetimindeki Beşiktaş'ın savcılığa yaptığı şikayetle farklı bir boyuta ulaştı. Sabah’tan Abdurrahman Şimşek'in haberine göre; Savcılık, Beşiktaş’ın eski başkanı Hasan Arat’ın yönetimine soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturmada, Beşiktaş'ın Tüpraş Stadyumu’nda gerçekleştirilen aydınlatma ve çatı yenileme projesinde kulübün 1 milyon 450 bin eurodan fazla zarara uğratıldığı öne sürülürken, şikayette bulunan Beşiktaş Denetim Kurulu'nun raporuna göre, projeye en uygun fiyatı sunan Etna Yapı firmasının devre dışı bırakıldığı ve 243 bin euro daha pahalı teklif sunan Şah Elektrik firması ile sözleşme yapıldığı, Gigatera firması gibi uygun fiyatlı tekliflerin ise bilinçli şekilde saklandığı ileri sürüldü. Stadyum aydınlatma projesi için yapılan toplam ödeme 2 milyon 250 bin euro olurken, Denetim Kurulu işin piyasa şartlarında 800 bin euroya tamamlanabileceğini belirtti. Proje için teminat mektubu alınmadığı da vurgulanırken, loca teminatı tahsis edilemediği için kulübün 638 bin euro daha kaybettiği belirtildi. Cumhuriyet Savcılığı, tüm teklif dosyaları ve gizlendiği iddia edilen Gigatera evrakları, sözleşme ve ödeme belgeleri ile birlikte projeye imza atan yönetim kurulu üyelerinin açık kimlik ve adres bilgilerinin savcılığa gönderilmesini istedi. İlk ifadeye çağrılan isim ise dönemin yöneticilerinden Kaan Şakul oldu. Onedio HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..