
Malzemeler
- 2 adet olgun avokado
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı taze limon suyu veya limon suyu
- 2 yemek kaşığı ila 1/4 fincan kıyılmış kırmızı soğan veya ince dilimlenmiş yeşil soğan
- 1-2 yeşil biberi, sapları ve tohumları çıkarılmış, kıyılmış
- 2 yemek kaşığı kişniş (yapraklar ve yumuşak saplar), ince doğranmış
- Bir tutam taze rendelenmiş karabiber
- 1/2 olgun domates, çekirdekleri ve posası alınmış, doğranmış
- 1 diş sarımsak
- Avokadoyu kesin, eti çıkarın.
- Avokadoları ikiye bölün. Çekirdeği çıkarın. Avokadonun içini kör bir bıçakla çizin ve eti bir kaşıkla çıkarın. Bir kaseye koyun. Çatalla ezin.
- Çatal kullanarak avokadoyu kabaca ezin. (Aşırıya kaçmayın! Guacamole biraz taneli olmalı.)
- Tuz, misket limonu suyu ve kalan malzemeleri ekleyin.
- Limon suyundaki asit, avokadonun zenginliğine bir miktar denge sağlayacak ve avokadoların kahverengileşmesini geciktirmeye yardımcı olacaktır.
- Doğranmış soğan, kişniş, karabiber ve biberi ekleyin. Acı biberler kullanabilirsiniz. Bu yüzden yarım acı biberle başlayın ve guacamole'yi istediğiniz derecede acılıkta ayarlayabilirsiniz.
- Guacamole sosunuza doğranmış domates eklemek opsiyoneldir. Eklemek istiyorsanız servis yapmadan hemen önce ekleyin. Böylece sulandırmayacaktır. Afiyet olsun.