
Malzemeler
- 1 demet maydanoz
- 1 adet limon
- 3 diş sarımsak
- 1 adet lime
- 1/4 demet kişniş
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
- 1 adet karanfil
- 1/2 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı tuz
- Öncelikle maydanoz ve kişniş yapraklarını bol suyla yıkayın ve ayıklayın.
- Yaprakların fazla suyunu süzdükten sonra ince ince kıyın.
- Sarımsakları ezerek küçük küçük kıyın. Limon ve lime kabuklarını rendeleyin.
- Karanfili havanda ezin ve toz haline getirin.
- Limon suyu, tuz, karabiber ve elma sirkesini bir kabın içine alın.
- Üzerine karanfil, sarımsak, maydanoz ve kişnişleri ekleyin.
- Zeytinyağını azar azar ekleyip karıştırarak sosun kıvamını ayarlayın.
- Hazırladığınız gremolata sosunu kapaklı bir kavanoza koyarak buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun.