Gızlama Pilavı Tarifi

Anoniimm

Forum Üyesi
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
228
Tepkime puanı
1
Puanları
18
Malzemeler
  • 200 Gr Haşlanmış Bezelye
  • 1 Adet Havuç
  • 2 Adet Kuru Soğan
  • 250 Gr Kuşbaşı
  • Yarım Adet Limonun Suyu
  • 2 Su bardağı Pirinç
  • Çeyrek Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
  • Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ
  • 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Su
  • Kararında Karabiber, Tuz

Hazırlanışı
Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletelim. Tencereye sıvı yağı alalım, etleri ekleyelim. Etler suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. Küp doğranmış soğanları ve tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ekleyip soğanlar pembeleşene dek yine kavuralım. Etlerin üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su ekleyip tuzunu, biberini ayarlayarak etler yumuşayana dek pişirelim, ateşten almadan 5 dakika önce bezelyeleri ekleyelim. Pirinçleri, nişastası gidene dek birkaç su yıkayıp suyunu iyice süzelim. Bir tencereye sıvı yağı alıp pirinçleri ekleyerek şeffaflaşana dek kavuralım. Sıcak et suyunu 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyip tuzunu ayarlayalım. Pilavı ağır ateşte pirinçler suyunu çekene dek pişirerek ateşten alıp 15-20 dk. demlendirelim. Pilavı servis tabağına alıp ortasını çukurlaştıralım, ortasına etli harcı yayıp servis yapalım
 

OxiGeN

Forum Üyesi
Katılım
18 Ocak 2023
Mesajlar
979
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Konum
Türkiye
Cinsiyet
Erkek
Paylaşım için teşekkürler.
 
Üst Alt