
MALZEMELER
- Köfte için;
- 500 gr orta yağlı kıyma
- Tuz, karabiber, pul biber
- Altı için:
- 10 adet domates
- 4 adet kapya biber
- 6 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- Üzerine kıyılmış maydanoz
TARİF
- İlk önce kıymamıza tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip bolca yoğuralım, buzdolabına dinlenmeye bırakalım.
- Daha sonra domates ve biberleri fırında közleyelim, süre olarak 200 derecede yarım saat biberler 1 saat domatesler közlendi.
- Közlenmiş biber ve domatesin kabuğunu soyup ufak ufak doğrayıp çatalla ezelim.
- Soğanı da piyazlık doğrayıp tuzunu ekleyip kabın içinde bekletelim.
- Dinlenmiş kıymamızı yağlı kağıt serili tepsimize cevizden biraz ufak toplar oluşturarak tepsimize dizelim.
- Kendi suyunu salıp üstleri kızarınca çatal yardımıyla altlarını üste getirelim o da kızarınca fırından çıkaralım, çok sertleşip yanmamasına dikkat edin.
- Etimiz piştikten sonra közlenmiş sebzeleri geniş bir tepsiye yayalım üzerine köfteleri dizelerim ve yağlı kağıda çıkan etin yağını da üzerine gezdirelim.
- Maydanozu ince ince kıyıp yemeğin üzerine gezdirelim.
AFİYET OLSUN!