Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Vialand Tema Park’ta düzenlenen Bilinçle İlerleme Zamanı (BİZ) Projesi’nin etkinliğine katıldı. Göktaş ve Tekin, eğitime ilk kez adım atan çocuklara ve ailelerine yardımcı olmayı amaçlayan projenin etkinliğine katıldı.
Özgüvenli çocuklar...
Bakan Göktaş, proje kapsamında, çocuklarını ilk defa okula gönderen ailelerin heyecanını paylaştıklarını dile getirdi ve “İlk defa, Türkiye’de 81 ilimizdeokula ilk defa başlayacak olan çocuklarımızın ailelerinin yanında olmaya, bu süreçte desteklemeye, aynı zamanda okul ve aile arasındaki uyumu daha iyi sağlamaya destek için lanse etmiş olduğumuz bir proje” diye konuştu.
Göktaş, projeyle amaçlarının öz güvenle, geleceğe umutla bakan, güçlü ve vicdanlı çocuklar yetiştirmek olduğunu vurgulayarak, “Bizlerin yarını, göz bebeğimiz çocuklarımızın okullara daha kolay adapte olmaları, ileride daha güçlü bireyler olmaları bizler için çok çok kıymetli. Bu projeyle beraber hem okul hem aile uyumunu sağlamanın çocuklarımızın başarısını da getireceğine biz inanıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bu yıl ilk defa başlattığımız bu projeyle hem sizlerin hem çocuklarımızın hem de kıymetli öğretmenlerimizin yanında olmayı ümit ediyoruz” dedi.
‘Ailemize dahil olun’
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de dünyanın her tarafında yapılan araştırmalarda eğitim öğretim süreçlerinde okulun ve öğretmenin rolünün yüzde 40 ila 50 arasında değiştiğini belirterek, şunları dedi: “Biz de dedik ki bu sene aileleri biz bu işin içine katalım. Ailelere diyelim ki ‘Öğretmenlerimize biraz fazla mı yükleniyoruz? Acaba bir öğretmen, 30 kişilik bir sınıfa 30 tane çocuğa bunu yapabilir mi?’ Bu sene çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve velilerimiz hep beraber büyük bir aile olarak, biz olalım istedik. Biz 18 milyon öğrenci, 1 milyon 250 bin öğretmenle zaten büyük bir aileyiz. Gelin, ailelerimizin içerisine siz de dahil olun, bu işleri beraber yapalım.”
Öte yandan TÜSİAD’ın “Geleceğimiz için Eğitimi Birlikte Konuşmak” konferansında konuşan Tekin, yeni müfredatıiçerdiği esnek ve dinamik yapısı nedeniyle pedagojik açıdan tamamlanmış ya da bitmiş bir çalışma değil, güncellenebilecekbaşlangıç evresi olarak görmek gerektiğini söyledi.