Flan (Fransız Tartı) Tarifi İçin Malzemeler1 hazır tart hamuru1 litre süt3 yumurta160 gr şeker100 gr mısır nişastası2 paket şekerli vanilin3 tatlı kaşığı vanilya aroması
Flan (Fransız Tartı) Tarifi YapılışıHazır hamuru borcama yerleştirip çatal ile her yerine batırın ve dolaba kaldırın.Fırını 180 dereceye ayarlayın.Yumurtaları, mısır nişastasını, vanilya aromasını ve 125ml sütü beraber çırpın.Kalan sütü, şekerli vanilin ve şeker ile tencereye alın ve kaynatın.Sıcak sütü ilk karışıma çırparak ekleyin.Bu karışımı tencereye alın ve çok kısık ateşte tahta kaşıkla kalınlaşana kadar karıştırın.Dolaptan aldığınız hazır hamurun üzerine döküp hamurun kenarlarını katlayıp fırına verin. 40dk pişirin, arada kontrol edin.Flan’ın iyice soğumasını bekleyin ve servis edin.
Afiyet olsun !