Aaryan
Forum Üyesii
2004 ile 2006 yılları arasında Beşiktaş'ta forma giyen İspanyol futbolcu Juanfran, Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay hakkında flaş bir açıklama yaptı. Akşam'ın haberine göre Juanfran, 2004/05 sezonunda Vicente Del Bosque ayrılırken bir görüşme yaptıklarını ve Del Bosque'nin göreve gelecek Çalımbay'ın kendisini oynatmayacağını aktardı. "Bütün oyuncuların ağladığı bir veda oldu" Vicente Del Bosque'nin ayrılık sürecinin takımda nasıl karşılandığını anlatan Juanfran, "Del Bosque'ye duyulan saygı sonsuz ve inanılmazdı. Kısa sürmesine rağmen bütün oyuncuların ağladığı bir veda oldu" ifadelerini kullandı. "Türk'le anlaşacaklar ve sen oynamayacaksın" Juanfran "Del Bosque ayrılmadan önce beni ofisine çağırdı ve bana şöyle dedi: 'Muhtemelen artık Türk bir teknik direktörle (Rıza Çalımbay) anlaşacaklar ve sen artık oynamayacaksın. Bu işlerin nasıl yürüdüğünü zaten biliyorsun. Senden; oynamasan bile benimle olduğun kadar profesyonel olmanı, itiraz etmemeni ve oynatılmazsan sessiz kalmanı istiyorum. Hiçbir şey söyleme ve nasıl gerekiyorsa öyle davran.' Bosque'nin sözlerini asla unutamayacağım" dedi. Del Bosque 18 maç, Çalımbay 8 dakika oynattı 2004-2005 sezonunda transfer olduğu Beşiktaş'ta, Del Bosque döneminde 18 maça çıkan Juanfran, İspanyol teknik adam ile yolların ayrılmasından sonra Rıza Çalımbay'ın göreve gelmesinin ardından ise sadece 1 maça çıkabilmiş ve 8 dakika oynamıştı. Tecrübeli sol bek, toplam 1041 dakika sahada kaldığı süre boyunca 1 gol, 2 asistlik performans sergiledi.