• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

EBUL-HASAN MÂVERDÎ’NİN RÜYASI

SheLa

Moderatör
Bayan Üye
“Edebü'd-Dünyâ ve'd-Dîn” kitabının müellifi Ebu'l-Hasan Mâverdî merhûm diyor ki:

“Bir gece rüyamda Resûlullâh'ı (sallallâhü aleyhi ve sellem) gördüm. “Yâ Resûlallâh! Bana kurtuluşuma sebep olacak bir tavsiyede bulunur musun?” dedim. Resûl-i Ekrem Efendimiz (s.a.v.):

“Allâhü Teâlâ'dan hakkıyla utan!” buyurdu. Sonra da: “İnsanlar çok değişti” buyurdu.

“Bu nasıl oldu, Yâ Resûlallâh!” dedim. Efendimiz (s.a.v.): “Ben evvelce çocukların yüzüne baktığımda, simalarında sevinç ve hayâ eserleri görüyordum. Bu gün bakıyorum, bunları göremiyorum” buyurdu.

Resûl-i Ekrem Efendimiz (s.a.v.) tavsiyelerine -en mühim olan- Allâhü Teâlâ'dan hayâ ile başladılar ve bu zamandaki çocukların hayâsızlığına işâret ettiler. Yaradılışındaki sâfiyetten dolayı çocukların terbiye edilmesi kolaydır. Utanma hissi onlarda fıtrîdir. Ancak zaman o kadar değişti ki çocuklara bile sirâyet etti, böyle yetişen çocuklar ileride hayâsız olurlar, demektir.

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.