• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Dinde Delalet Nedir?, Delalet Nedir?, Delalet Hakkında, Delalet Anlamı Nedir?

SouLHuNTeR

Pendikspor.
Moderatör
DALÂLET:
Sapıklık yoldan çıkma. Peygamber efendimizin ve Eshâbının bildirdiği doğru yoldan ayrılma sapma.
Allahü teâlâdan korkunuz! Sözümü iyi dinleyiniz ve itâat ediniz. Ben öldükten sonra gelecekler
çok ayrılıklar göreceklerdir. O zaman benim ve halîfelerimin yolumuza sarılınız.

Dinde yeni ortaya çıkan şeylerden kaçınınız. Çünkü bu yeni şeylerin hepsi bid'attir. Bid'atlerin hepsi dalâlettir
doğru yoldan ayrılmaktır.
(Hadîs-i şerîf-Ebû Dâvûd İbn-i Mâce)

Ümmetim dalâlet üzerinde icmâ' etmez (birleşmez).
(Hadîs-i şerîf-Beyhekî)
Sözlerin en iyisi Allahü teâlânın kitâbıdır. Yolların en iyisi Muhammed'in (aleyhisselâm) gösterdiği yoldur.
İşlerin en kötüsü bu yolda yapılan değişikliklerdir. Bid'atlerin hepsi dalâlettir sapıklıktır.
(Hadîs-i şerîf-Müslim)

Eshâb-ı kirâm Peygamberimizden (sallallahü aleyhi ve sellem) işitip öğrendiklerini gençlere bildirdiler.
Zamanla insanların kalbleri karardı. Hele bâzıları yeni müslüman olanlar Kur'ân-ı kerîmden kendi noksan akılları ve kısa görüşleri ile mânâ çık armağa kalkıştılar. Peygamber efendimizin bildirdiklerine uymayan şeyler anladılar.
İslâm düşmanları da bu bölünmeyi parçalanmayı körükledi böylece yetmiş iki türlü dalâlet ve sapıklık yolu meydana geldi. (Kutbuddîn İznikî)

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.