Rönesans döneminde etkili olan sanatçılarından, özellikle "yumurta sarısını" bilinçli bir şekilde kullandığı ortaya çıktı.
CNN'in haberine göre çalışmada yer alan yazar Ophélie Ranquet, "Sanatçılarının boyaları nasıl elde ettiğine dair elimizde çok az bilgi vardı ve bu anlamda derin bir bilimsel çalışma yapılmamıştı. Yapılan yeni araştırmalara göre, boyaya ilave edilen az miktardaki yumurta akı ile inanılmaz işler başarabilirsiniz" dedi.
Yumurta sarısının, sanat eserini hem estetik açısından etkilediği hem de zamana karşı direnmesinde büyük rol oynadığı ortaya çıktı.
Yağlı boya her ne kadar renk geçişleri ve renklerin yoğunluğu için başarılı olsa da yağlı boya ile yapılan tablolar ışığa maruz kaldığında zarar görebiliyor.
Yumurta sarısı içinde bulunan antioksidanlar sayesinde tablonun eskimesini ve oksitlenmesini geciktiriyor.
Bu içeriğin kaynağı Muhalif haber sitesidir.
CNN'in haberine göre çalışmada yer alan yazar Ophélie Ranquet, "Sanatçılarının boyaları nasıl elde ettiğine dair elimizde çok az bilgi vardı ve bu anlamda derin bir bilimsel çalışma yapılmamıştı. Yapılan yeni araştırmalara göre, boyaya ilave edilen az miktardaki yumurta akı ile inanılmaz işler başarabilirsiniz" dedi.
Yumurta sarısının, sanat eserini hem estetik açısından etkilediği hem de zamana karşı direnmesinde büyük rol oynadığı ortaya çıktı.
Yağlı boya her ne kadar renk geçişleri ve renklerin yoğunluğu için başarılı olsa da yağlı boya ile yapılan tablolar ışığa maruz kaldığında zarar görebiliyor.
Yumurta sarısı içinde bulunan antioksidanlar sayesinde tablonun eskimesini ve oksitlenmesini geciktiriyor.
Bu içeriğin kaynağı Muhalif haber sitesidir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.