• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Copenia Arnoldi Balığı Nasıl Bir Balıktır? Özellikleri Nelerdir?

Büllend

Forum Üyesi
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
161
Puanları
16


Biçim ve renklerinin çekiciliği kadar davranışlarının enteresanlığı ve üremesindeki orjinallikle akvaryum severlerinin aradığı bir balık olan Copenla Arnoldi Surinam menşelidir. Uzun bir gövdeye sahiptir. Yüzgeçleri aşırı bir şekilde gelişmiştir. Özellikle erkekte daha uzundur ve 8 santimi bulur. Bu sırt yüzgeç uzunluğu dişide ancak 6 santime ulaşabilir. Sırtları kahverengi gövdeleri sarımtıraktır. Yüzgeçleri kiremit kırmızısına yakın bir renkte olup balığa cazip bir görünüş kazandırır. Sırt yüzgecinin gövdeyle birleştiği yerde etrafı koyu siyah hareli bir leke mevcuttur.

Üretilmesi
Bu balıkların üretilmesi son derece enteresandır. Üreme zamanı gelen balık özel bir akvaryuma alınır. Akvaryum zayıf bir ışıkla aydınlatılır. Su nötr veya hafif asitli olmalıdır. İdeal olarak 6,4 Ph tavsiye edilebilir. Bu nitelikte bir suyla akvaryum 15 santim yükseklikte doldurulur ve üstten en az 10 santim boşluk bırakılır. Akvaryumun ortasında, kum su seviyesinin üzerine çıkacak kadar tepe yapılır. Bu kum tepesinin üzerine düz bir mermer parçası gibi bir taş konulur. Bu taş suyun yüzeyini 4 santim kadar geçmelidir. Copenia Arnoldi yumurtalarını bu taş üzerine bırakacaktır. Akvaryumun kapasitesi 10 litre kadar olursa daha olumlu sonuç almak mümkün olacaktır. Dişi yumurtlamaya hazır olduğu zaman karın kısmında sarı yumurtalar gözle görülür haldedir Derhal dikkati çekebilecek bir şekilde olduğu için farkedilebilecektir. Akvaryum Copenia Arnoldi çiftinin yumurta dökmesine imkan verecek biçimde yapılmışsa dişi ve erkek birlikte suyun dışına sıçrarlar. Suyun yüzeyinde durduktan 30 saniyeyi aşkın bir süre içerisinde yumurtalarını kumun üzerine yerleştirilmiş bulunan taşa bırakırlar. On dakika içerisinde 10-11 yumurta bırakırlar ki bu jelatinli bir yığın teşkil eder.

Çift birlikte on – oniki kez suyun dışına sıçrarlar ve bu sıçrayışlarının sonunda yumurtalarının tümünü yani 100 kadar yumurta bırakırlar. Bu kanguru sıçrayışlarını andırır sıçramaların sonunda erkek yumurtaların tümünün bırakıldığını anlar. Kayadan belli bir uzaklıkta durur. Bir saat içerisinde üç dört kez olmak üzere sert kuyruk darbeleriyle yumurtalara su sıçratır. Yumurtaların nemli kalarak bozulmalarının önlenmesi erkek Copenia Arnoldi tarafından böylece sağlanmış olur. Bu işlem arka arkaya iki – iki buçuk gün böylece devam eder. Bu arada suyun sıcaklığının 23°C dan saptırılmamasına dikkat edilmelidir, iki buçuk gün sonra yumurtalar çatlar. Yavrular yumurtadan çıktıktan bir buçuk saat kadar sonra yüzmeye başlarlar. Bu anda ebeveynin akvaryumdan çıkartılmasını tavsiye ederiz. Yoksa Copenia Arnoldi çifti bin bir emekle var ettiği yavrularını on dakika içerisinde yiyip bitiriverecektir.

Copenia Arnoldi sakin karakteri, üretilmesindeki orjinalliği ve kolaylığı dolayısıyla ideal bir akvaryum balığıdır.​
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.