
Çilekli ve lor peynirli tart tarifi için malzemeler
Malzemeler
300 gr un
50 gr ince çekilmiş fındık
1 yumurta
150 gr tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
Üzeri için
500 gr çilek
400 gr tatlı lor peyniri
3 yumurta sarısı
3 yumurta akı
3 yemek kaşığı un
150 ml krema
1 çay bardağı toz şeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı file badem
Çilekli ve lor peynirli tart Nasıl Yapılır
Unu çukur bir kaba alıp ortasını açın. Küp şeklinde kestiğiniz tereyağını, yumurtayı, şekeri ve fındığı ekleyip iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30-45 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru tezgaha alıp kalıbınızın büyüklüğünde açın. Kalıbı yağlayıp hamuru kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Ayrı bir kaseye lor peynirini, unu, kremayı, yumurta sarılarını, limon kabuğunu ve toz şekeri ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın. Yumurta aklarını kar gibi olana kadar çırpın. Hazırladığınız lorlu malzemeye yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Tart kalıbına çilekleri dizin. Hazırladığınız harcı üzerine döküp yayın. File bademleri serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Dinlendirdikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.