Çikolatalı muffin tarifi
Malzemeler
Yarım su bardağı toz kakao
Yarım su bardağı sıcak su
1 su bardağı un
Yarım su bardağı esmer toz şeker
Yarım su bardağı beyaz toz şeker
Yarım su bardağı hindistan cevizi yağı veya fındık yağı
2 adet yumurta
1.5 su bardağı ev yoğurdu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı öğütülmüş deniz tuzu
130 gr bitter çikolata
Üst katmanı için:
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı beyaz şeker
3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
Çikolatalı muffin nasıl yapılır?
1. Kakaoya sıcak suyu ekleyin ve karışım erimiş çikolata görüntüsü alana kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelmesi için beklemeye alın.
2. Şeker ve yağı derin bir çırpma kabında 2 dk mikser ile çırpın. Kakaolu karışımı ekleyin ve 1 dk daha çırpın. Yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin.
3. Ayrı bir kapta toz malzemeleri karıştırın. Yumurtalı karışıma önce kuru karışımın üçte birini koyun ve yoğurdun yarısını koyup 1 dk çırpın. Ardından aynı şekilde üçte bir kuru malzeme ve kalan yoğurdu ekleyin ve 1 dk çırpın. Son olarak kalan unu ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpın.
4. Çikolataları yaklaşık 1 cm olacak şekilde büyük parçalar halinde doğrayın. Karışıma ekleyin ve sadece spatula ile karıştırın, çırpmayın.
5. Muffin kalıplarının tamamını hamurla doldurun. Üzerine hazırladığınız streuseli koyabilirsiniz bolca ya da ekstra çikolata veya kavrulmuş fındık koyabilirsiniz.
6. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede fansız ayarda 7 dk pişirin, ardından fırının ısısını 180 dereceye indirip 11 dk bu sıcaklıkta pişirin. Oda sıcaklığına geldiğinde servis yapabilirsiniz.
7. Bütün malzemeleri koyup elinizle yoğurun. Homojen bir hamur olamayacak, küçük parçalar halinde üzerine serpiştirilmek üzere kenarda bekletin.
Alıntı

Malzemeler
Yarım su bardağı toz kakao
Yarım su bardağı sıcak su
1 su bardağı un
Yarım su bardağı esmer toz şeker
Yarım su bardağı beyaz toz şeker
Yarım su bardağı hindistan cevizi yağı veya fındık yağı
2 adet yumurta
1.5 su bardağı ev yoğurdu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı öğütülmüş deniz tuzu
130 gr bitter çikolata
Üst katmanı için:
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı beyaz şeker
3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
Çikolatalı muffin nasıl yapılır?
1. Kakaoya sıcak suyu ekleyin ve karışım erimiş çikolata görüntüsü alana kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelmesi için beklemeye alın.
2. Şeker ve yağı derin bir çırpma kabında 2 dk mikser ile çırpın. Kakaolu karışımı ekleyin ve 1 dk daha çırpın. Yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin.
3. Ayrı bir kapta toz malzemeleri karıştırın. Yumurtalı karışıma önce kuru karışımın üçte birini koyun ve yoğurdun yarısını koyup 1 dk çırpın. Ardından aynı şekilde üçte bir kuru malzeme ve kalan yoğurdu ekleyin ve 1 dk çırpın. Son olarak kalan unu ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpın.
4. Çikolataları yaklaşık 1 cm olacak şekilde büyük parçalar halinde doğrayın. Karışıma ekleyin ve sadece spatula ile karıştırın, çırpmayın.
5. Muffin kalıplarının tamamını hamurla doldurun. Üzerine hazırladığınız streuseli koyabilirsiniz bolca ya da ekstra çikolata veya kavrulmuş fındık koyabilirsiniz.
6. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede fansız ayarda 7 dk pişirin, ardından fırının ısısını 180 dereceye indirip 11 dk bu sıcaklıkta pişirin. Oda sıcaklığına geldiğinde servis yapabilirsiniz.
7. Bütün malzemeleri koyup elinizle yoğurun. Homojen bir hamur olamayacak, küçük parçalar halinde üzerine serpiştirilmek üzere kenarda bekletin.
Alıntı