
Malzemeler
- 10 adet kırmızı biber
- 1 adet chili biber
- Bir tutam kişniş tohumu
- 2 domates (Küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, kimyon
- 3 yemek kaşı zeytinyağı
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 100 g rendelenmiş çedar peyniri
- İnce dilimlenmiş ve kızarmış baget ekmeği
- Ceviz içlerini bir gece öncesinden suda bekletin. Suyunu süzün. Cevizlerin kabuğunu soyup irice kıyın. Biberleri yağlı kağıdın üzerine yerleştirin, fırında közledikten sonra kabuklarını soyup, çekirdeklerini temizleyin.
- Küp doğranmış domatesle birlikte mutfak robotunda püre haline getirin. Daha sonra tencereye aktarın. Zeytinyağını ve salçayı ekleyin. Orta ateşte 10 dakika kaynatıp suyu yarı yarıya çekilene kadar kaynatın. En son tuzunu, baharatını ve ceviz içini ilave edin. Karıştırıp ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın. Üzerine rendelenmiş çedar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, peynirler eriyene kadar tutun. Fırından alıp servis yapın.