Aaryan
Forum Üyesii
Anadolu Ajansı'nı ziyaret eden ve gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulunan Ersun Yanal, Ligin zirvesindeki takımları değerlendirdi.. "Bence bu sene transferde doyumsuz bir sonuca doğru gidiyoruz. Özellikle Fenerbahçe, Galatasaray bu konuda ciddi bir yarış içine girdi. İnanılmaz pahalı transferler yaptılar. Bence bütçeler delinme noktasına gelmiştir, umarım hem sponsorlar hem de Avrupa’daki başarılarla bunu karşılarlar. Fenerbahçe için artık tahammül edilemeyecek bir şampiyonluk yarışı söz konusu. Galatasaray için Şampiyonlar Ligi hevesi var. Beşiktaş için geride kaldık düşüncesi. Onlar bunu tamamlamak için baya uğraşıyorlar. Biraz stresliler. Önemli bir yarışa neden olacak. Trabzonspor’un bir tık geride kaldığını düşünüyorum.'' Yüksek bütçeli transferlerin kulüpler için büyük risk olduğuna vurgu yapan Yanal, "Başarılı olduklarında sıkıntı olmayacak ama başarısız olduklarında bunu nasıl tolere edecekler? Ciddi bir sorun. Türkiye’de ikinci olmak bir başarısızlık. Önümüzdeki sezon Şampiyonalar Ligi’nde ön elemede olsa ikinci bir takım olacak ama biz bu başarısızlığı maliyet olarak karşılayamıyoruz. Beşiktaş daha az maliyetle gidiyor, Trabzonspor elindeki tüm oyuncuları çıkardı, tedbirli gidiyorlar. Takımlar arasındaki makas çok açıldı. Başarı olarak onlara katılacak takımları beklemek gerek. Türkiye Ligi'ndeki takımların yönetilebilirliği çok sıkıntılı. Yayın gelirlerinin düşük olması, alıştığınız masrafların karşılanması konusunda sıkıntı oluşturacak. Kulüpler tasarruflarını yönetimden yana kullanmıyorlar. Transferlerle oyuncu bazında çözmeye çalışıyorlar ama bu onları ilerleyen zamanda daha büyük çıkmaza götüreceğini düşünüyorum. Umarım yanılmış olurum. Şampiyonluk yarışının Fenerbahçe ve Galatasaray arasında geçeceğini her futbolsever söylüyor ama Türkiye’de başka dinamikler de var. İş yönetim kalitesinden geçecek, daha iyi yöneten, finansal açıdan problemleri daha az yaşayan takım başarılı olacaktır." ifadelerini kullandı.