• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Benimde Nasıl Yazılır? Benimde Öyle, Sende Doğru Yazılışı Nedir?

BenDeniZ

Bayan Üye
Forum Üyesii

Türkiye'deki bazı kelimelerde bağlaç ayrı olarak ele alınır ve bu şekilde yazılır. Türk Dil Kurumu üzerinden kurallara bağlı şekilde hata yapmamak için de bağlacı genelde ayrı yazılmaktadır.

Benimde Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru şekilde yazılabilmesi için ‘de’ bağlacı ayrı olarak ele alınmalıdır.

• Benim de (Doğru)
  • Benimde (Yanlış)

Bu şekilde yukarıdaki yazım kuralları eşliğinde doğru biçimde yazılabilir.

Benimde Öyle, Sende Doğru Yazılışı Nedir?

Verilen bu kelime gruplarını doğru şekilde yazabilmek için de bağlacını ayrı olarak ele almak gerekmektedir. Bu bağlamda her iki kelimenin de doğru yazılışı şu şekildedir;

• Benim de öyle
  • Sen de

Bir bütün olarak ele alındığı zaman benim de öyle, sen de biçiminde görüldüğü gibi de bağlacı her ikisinde de ayrı şekilde kullanılmalıdır. Ancak burada diye bağlacının ayrı mı yoksa bitişik mi yazılır yazılmadığı cümleye göre dikkat edilmelidir.

SiyahLi

Süper Moderatör
Bayan Üye
Paylaşım için teşekkürler.

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.