Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
Gelişim sürecindeki bir bebeğin dengede durmaya başlaması, oturmaya alışması ve emeklemesi bebeğin bebevenyleri tarafından büyük bir dikkat ve heyecanla takip edilir. Bu süreç her bebekte çok çeşitli faktörlere göre şekillenir ve farklılık gösterir. Bu değişken süreç kimi zaman bebevenyleri telaşlandırıp, endişeye düşürebilir. Bu durumda hatırlanması gereken ilk şey bu sürecin her bebekte değişiklik gösterdiğidir.
Bebeklerinin büyüme sürecini büyük bir heyecanla takip eden bebevenyler bebeklerinin ne zaman emekleyeceği konusunda oldukça heyecanlı bir bekleyiş sürdürür.
Bebeğin emeklemesi, bebeğin fiziksel gelişimi açısından hem aileler hem de bebek için oldukça heyecanlı bir süreçtir.
Bebevenylerin unutmaması gereken bu sürecin bebekler için hem duygusal hem mental hem fiziksel olarak gerçekleşen gelişimin bir sonucu olarak ortaya çıktığıdır.
Yavaş yavaş hareketlenen bebekler gerekli mental fiziksel ve duygusal gelişim süreçlerinden sonra hareket kabiliyetlerini günden güne arttırır ve zamanla elini kolunu oynatmaya, oturabilmeye ve artık emeklemeye başlar. Bu noktada bebeğe konforlu bir alan yaratılarak teşvik edilmesi sürecin çok daha sağlıklı gerçekleşmesini sağlar.
Bebekler Kaç Aylıkken Emeklemeye Başlarlar?
Emekleme süreci her bebekte farklılık gösterir ve bu farklılık çeşitli nedenlerden kaynaklanır.
Genel olarak 6-9 ay arasındaki süreçte emeklemeye başlayan bebekler, kazandıkları çeşitli hareket kabiliyetleri ile bu süreci devam ettirerek gelişimlerini sürdürürler. Bu noktada hareket kabiliyeti artan ve vücudunu yavaş yavaş kontrol etmeyi öğrenen bebekler gün geçtikçe fiziksel ve mental olarak güçlenerek yeni hareket yetenekleri kazanırlar.
(Alıntıdır)